Türkçe Olimpiyatı öğrencilerden Gerçeker’e vefa ziyareti

9. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrencilerin, Ankara’daki ziyaretleri sürüyor. Olimpiyatlar için Kızılcahamam’da kampa giren...

9. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrencilerin, Ankara’daki ziyaretleri sürüyor. Olimpiyatlar için Kızılcahamam’da kampa giren öğrenciler, geçen yıl kendilerini makamında kabul eden Yargıtay eski Başkanı Hasan Gerçeker’e bu yıl sürpriz bir ziyarette bulundu.
Ankara’da çocuklarla bir araya gelen Gerçeker, geçtiğimiz yıl öğrencileri makamında ağırladığını hatırlatarak, "Öğrencilerimizin buraya geleceğini bilmiyordum. Benim için çok büyük bir sürpriz oldu. Onlarla tekrar bir araya gelmekten çok mutlu oldum." diye konuştu.
Gerçeker, ‘’Bu çocuklar dünya barışına çok büyük katkı sağlayacak. Ülkelerini burada tanıttıkları gibi, buraları da ülkelerinde anlatacaklar. Özellikle de Ankara’yı anlatacaklar. Çünkü burayı çok beğenmişler, bundan da mutluluk duydum.’’ dedi.
Türkçe Olimpiyatı Tertip Komitesi Üyesi Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ise konuşmasında, "Geçen yıl Sayın Yargıtay Başkanımız öğrencileri makamında kabul ederek büyük bir jest yapmıştı. Bu yılda biz kendisini unutmadık ve bir sürpriz yapmak istedik. Öğrencilerimiz vefa gösterdiler." şeklinde konuştu.
Bu arada yemeğe katılan öğrenciler, Türkçe şarkı seslendirerek şiirler okudu ve Gerçeker ile Türkçe sohbet etti. Yemeğin ardından öğrenciler ile Gerçeker hediyeleşti.
Öte yandan öğrenciler, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i de makamında ziyaret etti. Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk okullarını yurt dışındaki başarılarından ötürü tebrik etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz