Türkçe Olimpiyatları 'özel Gösterim' Gecesi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 10.'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 'Özel...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 10.'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 'Özel Gösterim' gecesine katıldı.

TÜRKÇEDER, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında İstanbul Hilton Otel'de iş adamlarına özel gösterim yaptı. Geceye Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. İş dünyasında çok sayıda ünlü ismin katıldığı açılış töreni İstiklal Marşı'nın ardından bu yılki olimpiyatların sloganı olan 'İnsanlık el ele bayram o bayram ola' şarkısının okunmasıyla başladı. Sunuculuğunu ünlü televizyoncu İnci Ertuğrul'un yaptığı programda renkli görüntüler oluştu.

Reklam
Reklam

Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam yaptığı konuşmada, "Türkçe Olimpiyatları'nın asıl amacı, sevgi dili dostluk dili ve diyalog dili olduğu kadar dünya dili, ilim dili ve edebiyat dili de yapmaktır. Bu gençler ana dilimiz kadar çok önem verdiğimiz İstiklal Marşımızı 24 saat dünyada okunmasını sağlıyorlar" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 3 yılda 150 ülkeye gittiğini ve bu ülkelerdeki okullara gitmemezlik yapmadığını belirterek, "Çünkü hangisine gidersen gidiyim şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu bayrağımız dalgalanıyordu. Bu işin yapılmasını sağlayan değerli işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Bende böyle insanların hizmetinde olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Geçtiğimiz yıl küresel krizlere rağmen Türkiye'nin 135 milyar dolarla ihracat rekoru kırdığını belirten Bakan Çağlayan, "İşte bu tablo bu işadamlarımızla başarıldı" diye konuştu.

Çağlayan, daha sonra Türkiye'ye olimpiyatlar için gelen katılımcı bir çocukla sohbet etti. Konuşmalardan sonra sahne alan değişik ülkelerden öğrenciler birbirinden renkli gösteriler sundu. Bu yılki etabı, 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılımıyla yapılan olimpiyatların 14 Haziran'a kadar çeşitli şehirlerde etkinliklerine devam edeceği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: