Türkçe Olimpiyatlarına Katılacak Öğrencilerden Vali Bilici'ye Ziyaret

Kayseri'de, Türkçe Olimpiyatlarına katılacak olan öğrenciler Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti.

Kayseri'de, Türkçe Olimpiyatlarına katılacak olan öğrenciler Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti.

Türkçe Olimpiyatlarına katılan öğrencileri makamında kabul eden Vali Mevlüt Bilici, "28 değişik ülkeden çocuklarımız geliyor. Öğrencilerimiz bir arada birbirini tanıma fırsatı buluyor. Buda geleceğe yönelik umutlarımızın özellikle barış umutlarımızın şimdiden yeşerdiğini gösteriyor. Yani bu çocukların ileride ülkelerinin yöneticisi olduğu zaman birbiriyle kavga etmesi, savaş yapması ve başka bir şekilde tartışmada olması düşünülemez. Çünkü bu çocuklar şimdiden birbirlerini tanıyorlar ve gelecekte daha güzel bir dünyanın, daha barışçıl, daha insani bir dünyanın ve medeniyetin kurulmasının öncüleri olacaklarını düşünüyorum. Bu kardeşlerimizi bir araya getirenlere yürekten teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Makedonya'lı öğrenci Fiyola Mehmedi isimli öğrenci annem isimli şiir okurken, Kosova'dan Sinere Kubati, Mazamba'dan Shakira Issufa Nalunda ve Tanzanya'dan Abdulkadir Harruh isimli öğrenciler çeşitli şarkı ve türküler okudu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz