Türkçe Olimpiyatlarına Katılan Öğrencilerden Vali Orhan Düzgün’e Ziyaret

Türkçe Olimpiyatlarına katılmak için çeşitli ülkelerden Kayseri’ye gelen öğrenciler, Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti.Türkçe...

Türkçe Olimpiyatlarına katılmak için çeşitli ülkelerden Kayseri’ye gelen öğrenciler, Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti.

Türkçe Olimpiyatlarına katılacak olan öğrencileri makamında ağırlayan Vali Orhan Düzgün, “Dünyanın dört bir tarafından gelen gençlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. İşte, Asya’dan, Afrika'dan, Avrupa'dan birçok gencimiz var. Ben tabi Türkçenin yaygınlaşması konusunda, Türkçenin evrensel bir barış dili haline gelmesi konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabi dünyanın dört bir tarafında barış ve huzurun hüküm sürmesi için milletlerinin birbirlerini tanımaları, gençlerin kendi aralarında diyalog kurmaları çok önemli. İnanlar tanıştıkça birbirlerini anlamaları çok daha kolaylaşacak. O açıdan emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmanın ardından, Endonezya’dan Rizky Rakhmadita, Kenya’dan Liam Chema ve Kırgizistan’dan Mıktıbek Nurlenbek şarkılar söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: