Türkçe Olimpiyatları'nın Adana Etkinliği Toplantısı Yapıldı

Bu yıl 140 ülkeden yaklaşık 2 bin yarışmacının katılımıyla ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla gerçekleştirilecek 11.Uluslararası...

Bu yıl 140 ülkeden yaklaşık 2 bin yarışmacının katılımıyla ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla gerçekleştirilecek 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Adana etkinliği toplantısı Vali Hüseyin Avni Coş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

HiltonSa Oteli’nde düzenlenen toplantıda, festivalin Adana Etkinliği Tertip Komitesi üyelerince yapılan açıklamada, dünyanın farklı ülkelerinden Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatların, bu yıl ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ adı altında 1-16 Haziran tarihleri arasında Türkiye genelinde yapılacağı söylendi.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Vali Coş, her yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları’nın bir medeniyet projesi olduğunu söyledi. Vali Coş, "Bu önemli etkinlik, sahip olduğumuz değerlerin dünyayla paylaşılmasıdır. Bu sayede dünyadaki çeşitli devletler arasında ortak bir dil, bir gönül bağı oluşturularak, Anadolu üzerinden, Türkiye üzerinden bütün dünyaya yayılan bir barış, kardeşlik, dostluk süreci başlatılmakta ve devam ettirilmektedir. Bu proje, Türkçe üzerinden dünyadaki diğer devletlerle yeni bağların oluşmasına vesile olabilecek altyapıyı oluşturan çok önemli bir kültürel hizmettir." dedi.

Vali Coş, enerjisini ve mesaisini ortaya koyarak bu projeyi gerçekleştirenleri ve destek verenleri kutladığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: