Türkçe Olimpiyatlar'nda Özel Beceri Yetenek Yarışması'nda Derece Alanlar Mutlu

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen Özel Beceri Yetenek Yarışması finalinde birinciliği 'Kim Türkçe Olimpiyatlarına Katılmak...

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen Özel Beceri Yetenek Yarışması finalinde birinciliği 'Kim Türkçe Olimpiyatlarına Katılmak İster?' isimli gösterisiyle Moldova'dan Eugeniu Moscaliov ve Dan Neghina kazandı. İkinciliği 'Heredot Cevdet' oyunu ile Nijerya ekibi aldı. Yarışmada üçüncü de Pakistanlı 'Hazzik Hoca' oldu.

Birinci olan Eugeniu Moscaliov, "Moldovadan geliyorum. Lise ikiye gidiyorum. Birinci olduk. Aralık ayından beri çalışıyordum. Heyacan vardı. Çünkü altın madalya kazandık. Tiyatro'dan çok hoşlanıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Pakistanlı Hazzik Hoca ise "Üçüncü oldum. Bu yarışmayı 4 yıldır hazırlanıyorum. Türkçe öğreniyorum. Olimpiyatlar’da Pakistan’da birinci olduk. Üçüncü olduk. Ülkeme bir madalya kazandırdım. Fazla heyecan yoktu. Birinci olan ikinci olmak espri anlamı ifade ediyor. Arkadaş mı madalya derseniz arkadaşlık. Ülkeme madalya kazandırdım çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Nijerya ekibi de "Heyacan vardı. Çok heyacanlandık. Madalyalarımız var. Ocaktan beri hazırlandık. Çok güzel. Belki tiyatro oynayabiliriz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz