Türkçe Sevgisi Stada Sığmadı

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'na bu yıl binlerce kişi katıldı.11. Türkçe...

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'na bu yıl binlerce kişi katıldı.

11. Türkçe Olimpiyatları için stada binlerce kişi akın etti. Statta bütün koltuklarla birlikte merdivenler de dolarken , 30 binden fazla kişinin izlediği etkinlikte yer bulmayan binlerce kişi de İncilipınar ve Adliye Parkı'nda kurulan dev ekranlarla şöleni izleme imkanı buldu. Etkinliğe Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıld. Türkiye genelindeki etkinliğin Denizli ayağına Bulgaristan, Moldova, Uganda, , İsveç, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Mısır, Almanya, Azerbaycan, Endonezya, Güney Afrika, Moğolistan, Moldova, Nepal, Sırbistan, Sri Lanka, Tacikistan, Tunus, Tacikistan ve Kosova'dan olmak üzere 65 öğrenci katıldı. Ünlü sunucu Ertem Şener ile Tacikistanlı öğrenci Şohruh Yunusov'un programı sunduğu etkinlikte Kazakistan ve Uganda'dan gelen ekip Denizli yöresine ait türküleri seslendirirken Moldova, Bulgaristan grubu ise kendi yörelerinin halk dansı gösterileri yaptı.

Reklam
Reklam

Etkinlikte konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkçe'nin sesini duyuran herkese teşekkür ederek, ''O öğretmenler anne, baba çocuklarını daha da önemlisi vatanlarını bırakıp oralara gittiler. Onları hakkını ödemek mümkün değil. Ama bunların arkasında sizlerin duası var sizlerinde desteği var. Allah sizden de razı olsun. İnşallah bu dalga büyüyecek evrensel barışı sağlayacak. Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise olimpiyatların birleştirici özelliğine vurgu yaparak, ''Bu yılki ifade Evrensel barışa doğru. Şu anda dünya ne kadar barışa susamış durumda. Bu dünyanın bu güzel çocuklara, dünyanın her yerinden gelerek söylediği Neşet Ertaş ustanın o güzel sözlerine, gönülden söylediği sözlere o kadar çok ihtiyacı var ki, artık tahammül kalmadı. Denizlililer adına onlara teşekkür ediyoruz. Dünyanın her yerine Türkiye'nin bu güzel sesini, bu güzel gönlünü ulaştırıyorlar'' dedi.

Etkinlik, protokol üyelerinin öğrencilerle birlikte 'Yeni Bir Dünya' şarkısını söylemesinin ardından yapılan havai fişek gösterileri ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz