Türkçe Treni Geliyor

735. Yıl Karaman Türk Dil Bayramı Törenleri kapsamında Kayseri'ye Türkçe Treni gelecek.

735. Yıl Karaman Türk Dil Bayramı Törenleri kapsamında Kayseri'ye Türkçe Treni gelecek.

Karamanoğlu Mehmet Bey'in 1277 yılında Karaman' da yayımladığı, "Bundan kelli hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk Dilinden başka dil kullanmaya" fermanı ile Türk dilinin devlet dili olarak kabulünün yıldönümünde gerçekleştirilecek olan 735. Yıl Karaman Türk Dil Bayramı Törenleri'nde Kayseri'ye de Türkçe Treni gelecek.

9-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak kutlamalar kapsamında, 10 ve 11 Mayıs tarihlerinde Kayseri'de bulunacak Türkçe Treni'nde protokol üyeleri, sanatçı, yazar ve üniversite öğrencileri çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 10 Mayıs Perşembe günü Kayseri Tren Garı'nda gelecek olan Tren'de vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: