Türkçe Treni Yola Çıktı

Ankara Gar'dan yola çıkan Türkçe Treni'ni Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer uğurladı. Tren, Kırıkkale ve...

Ankara Gar'dan yola çıkan Türkçe Treni'ni Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer uğurladı. Tren, Kırıkkale ve Kayseri duraklarından sonra Karaman'a ulaşacak.

"735. Yıl Karaman Türk Dil Bayramı" etkinlikleri kapsamında hazırlanan 'Türkçe Treni' için Ankara Gar'da düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer katıldı. Ankara Gar'dan yola çıkan treni uğurlayan Dinçer, uğurlama esnasında hareket memuru şapkası taktı. Sanatçılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda konuğu olan trenin ilk durağı Kırıkkale olacak. Tren Kırıkkale ve Kayseri duraklarından sonra Karaman'a ulaşacak. Gençliğin Türkçe Kurultayı için Karaman'a gidecek olan öğrencilerin buluştuğu trende, yazarlar, sanatçılar, milletvekilleri, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun yanı sıra Karamanlı dernek ve vakıf üyeleri bulunacak.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, törende yaptığı konuşmada, "Bu trenin adı da, yolcuları da hiçbirimizin yabancısı değil. Bir ülkenin kültür düzeyinin yükselmesi, dilinin gelişmesiyle alakalıdır" dedi.

Yazar Vedat Günyol'un 'Yurt sevgisinin ölçütü ana dili sevmektir' sözünü hatırlatan Dinçer, bugün çok özel yolcuları uğurladıklarını ifade etti. Dinçer, yazar Günyol'un 'Benim yurdum Türkçe'dir' ifadelerine vurgu yaptı.

Türkçe Treni'nin duraklarında çocuklara ve gençlere dağıtılmak üzere, ilköğretim öğrencilerine Türk Dünyası'ndan Masallar, Çocuk Şiirleri, Çocuklar için Denemeler, gençler için 'Dürü' isimli karikatür dergisi, yetişkinler için ise İbrahim Demirci'nin Dillerin Dili isimli kitabı hazırlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz