Türkçe ve Kürtçe öyküler yarışacak

ANKARA (ANKA)- Evrensel Kültür ve Tiroj dergileri tarafından Türkçe ve Kürtçe dillerinde öykü yarışması düzenleniyor. "Barış ve Kardeşlik" konulu öykü yarışmasına Türkçe'nin yanı sıra sadece Kürtçe'nin Kurmanci lehçesi ile yazılan öyküler kabul edilecek.

Yurtiçinden ve yurtdışından herkesin katılımına açık olan yarışmanın Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe dilinde de düzenleniyor olması, düzenleyiciler tarafından "Türk ve Kürt halkları arasında barış ve kardeşliğin edebiyat yoluyla daha güçlü hissedilmesi, Türkçe ve Kürtçe edebiyata genç isimler kazandırması" olarak açıklanıyor.

Reklam
Reklam

-DERECEYE GİRENLERİN ÖYKÜLERİ YAYINLANACAK-
Son katılım tarihi 1 Şubat 2008 olan yarışmaya, katılmak isteyenler en fazla 3 eser gönderebilecek. Gönderilecek öykülerin "Barış ve Kardeşlik" temalı olması ve Türkçe ile Kürtçe'nin Kurmanci lehçesi ile yazılmış olması zorunlu olarak öngörüldü.

Yarışmanın Türkçe dalında jüri üyeliklerini Aydın Çubukçu, Adnan Özyalçıner, Sennur sezer, Özcan Karabulut, Gökhan Cengizhan, Zeynep Aliye ve Tuncer Uçural; Kürtçe dalında ise Hasay Kaya, Receb Dildar, Ayhan Gevheri, Fevzi Bilge ve Fehim Işık yapacaklar.

Sonuçların 1 Mart 2008 tarihinde açıklanacağı yarışmanın ödülleri ise 23 Mart 2008 tarihinde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Son katılım tarihi 1 Şubat 2008 olan yarışmaya, katılmak isteyenler en fazla 3 eser gönderebilecek.

Yarışmada dereceye girenlere kitap seti hediye edilirken, yayınlanması uygun görüyen öyküler de yazarlarına telif hakkı ödenmeden Evrensel Külmtür ve Tiroj dergilerinde yayınlanacak.

Reklam
Reklam