Turkcell, Global Üniversiteli Girişimci Yarışması’nın ana sponsoru oldu

Türkiye’de insan kaynağına yatırım yapma ve katma değer sunacak projelere destek olma hedefiyle yola çıkan...

Türkiye’de insan kaynağına yatırım yapma ve katma değer sunacak projelere destek olma hedefiyle yola çıkan Turkcell, Global Students Entrepreneur Awards’ın (Global Üniversiteli Girişimci Yarışması) ana sponsoru oldu.
Öğrencilerde girişimciliği teşvik etmeyi amaçlayan yarışma, bu sene Turkcell’in desteğinde ve Bizz Consulting ortaklığında Türkiye’den üniversitelilere de açıldı.
Yarışma ile ilgili bilgiler, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı’nın katıldığı basın toplantısıyla gazetecilere aktarıldı.
Süreyya Ciliv, dünya şirketlerinin girişimcilik vizyonları dâhilinde icraatlarını şekillendirdiklerini ifade etti. Ciliv, “Teknolojinin girişimcilik dalgasını beslediğini unutmamalıyız. Türkiye bugün geldiği seviyenin gerisinde kalamaz. Dünyanın en iyi internet altyapısına sahip ülkelerden biriyiz. Teknolojide dünya ile yarışır haldeyiz. Artık yeni girişimler, yatırımlar hayal değil. Girişimci gençlerimiz için pek çok fırsatlar var. Bu yarışma da onların önlerindeki engellerin kalkması için büyük bir adım. Ülkemizdeki tüm üniversite öğrencilerini, hayallerine bir adım daha yaklaşmak için bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum.” dedi.
Tüm dünyada alanının tek yarışması olan Global Üniversiteli Girişimci Yarışması, bir yandan üniversiteye devam ederken, diğer yandan da kendine ait bir şirketi olan (minimum 6 aylık) ve onu işleten öğrencilere açık. Yarışmaya başvurular www.universiteligirisimci.com adresinden, 7 Ekim 2011 tarihine kadar yapılabilecek.
Kriterlere uygun başvuruda bulunan adaylar, iş dünyasının önde gelen isimlerinden, girişimcilerden oluşan jüri tarafından ön elemeye tabi tutulup mülakata davet edilecek. Öğrenciler değerlendirme etabında önemli sanayicilerle tanışma ve işlerinin geleceği konusunda yön alma imkanları bulacak. Son değerlendirme ile de yarışmanın Türkiye birincisi seçilecek. Türkiye birinicisi dışında ayrıca, Sosyal Etki Ödülü, İnovasyon Ödülü ve Geleceği Gören Girişimci Ödülleri verilecek.

Reklam
Reklam

ÖDÜL 200 BİN DOLAR

Organizasyonun Türkiye birincisi, New York’ta 17-19 Kasım 2011 tarihlerinde yapılacak ve tüm dünyadan üniversite öğrencilerinin katılacağı Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek. Yarışmanın birincisine 200 bin dolar ödül verilecek. Aynı zamanda Türkiye’de ve Amerika’daki diğer üniversiteli girişimcilerle bilgi ve deneyim paylaşma fırsatını ve uluslar arası girişimcilik ağlarına dahil olma olanağını yakalayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz