Turkcell iPhone 5′i Ne Zaman Satışa Sunacak?

iPhone 5′in resmi kanallar üzerinden Türkiye’ye ne zaman geleceği ve fiyat konularında bazı bilgilere ulaştık

Satışa sunulmasıyla birlikte dünya çapında büyük ilgi ile gören iPhone 5, şu an 40′a yakın ülkede resmi kanallar üzerinden satılıyor. Diğer ülkeler ise şimdilik yüksek fiyatların konuşulduğu “Grey market” ürünleri yönelmiş durumda. Türkiye de bu ülkelerden biri ve ülkemizde iPhone 5, Gold ve Hepsiburada gibi siteler tarafından 3200 TL civarında satılıyor.

Fakat fiyatların bu denli yükselmesi sebebiyle birçok kişi resmi kanallar üzerinden gelecek iPhone 5′leri bekliyor. Bu konuda en büyük beklenti operatörlere yönelmiş durumda. Avea, Turkcell ve Vodafone, iPhone 5′i Türkiye’de satışa sunacaklarını belirtseler de henüz net bir tarih ya da fiyat vermedi. Fakat bazı kaynaklardan bu yönde bilgiler geliyor.

Reklam
Reklam

Scroll ekibi olarak isimsiz bir kaynaktan iPhone 5′in Türkiye’de ekim ayı sonlarında satışa sunulacağına dair bilgilere ulaştık. Kaynağın verdiği bilgilere göre iPhone 5 ekim ayının sonlarında ya da kasım ayının ilk günlerinde Turkcell tarafından satışa sunulacak. 16GB kapasiteli en ucuz modelin fiyatının ise 2099 TL olacağı bilgisini aldık.

Konuyla ilgili iddiaları sorduğumuz Turkcell yetkilileri, bu konuda yorum yapamayacaklarını belirtti.
Turkcell, geçtiğimiz yıl iPhone 4S’i aralık ayında satışa sunmuştu. Fakat Apple, iPhone 5′in bu yıl çok daha hızlı dağıtılacağını ve bu sebeple dünya genelinde en hızlı satışa sunulan iPhone olacağını açıklamıştı. Dolayısıyla Türkiye için de tarihin bir ay erkene çekilmiş olması muhtemel. Fiyat konusunda ise 2100 TL seviyesi oldukça mantıklı görünüyor.

Bu arada aynı kaynak, Turkcell’in yakında Galaxy Note 2′yi de yakında satışa sunacağı bilgisini verdi. Önümüzdeki hafta satışa sunulacak olan cihazın 1899 TL’lik fiyat etiketine sahip olacağı söyleniyor.

Reklam
Reklam

[**

**](http://www.scroll.com.tr/92634/youtube-turkce-oldu/)