Turkcell, Kendi Markası Ile Tablet Satacak

İletişim şirketi Turkcell, akıllı telefonun ardından tablet alanına giriyor. Şirket, kendi markasını taşıyan Turkcell Tablet’i...

İletişim şirketi Turkcell, akıllı telefonun ardından tablet alanına giriyor. Şirket, kendi markasını taşıyan Turkcell Tablet’i ayda 59 TL’den başlayan fiyatlarla 14 Şubat’tan itibaren satışa sunuyor. Fiyata 250 MB internet ile Turkcell Eğlence Paketi de dâhil.

Pegatron ortaklığı ile üretilen tabletin Android 4.1.1 JellyBean işletim sistemi bulunuyor. 10.1’’ Wideview IPS LCD ekranı olan ürünün ekran çözünürlüğü ise 1280x800. Kurumsal uygulamalardan oyuna kadar pek çok kullanım alanı olan 4 çekirdekli işlemci nVidia T30SL 1.2 Ghz, QuadCore işlemcisini barındıran Turkcell Tablet’in 8 MP arka ve 2 MP ön kamera desteği, HD video ve panoramik fotoğraf çekmeye olanak tanıyor. 16 GB dahili hafızasına ek olarak MicroSD desteğiyle gelen tablet, hem 3G hem Wi-Fi desteği ile her an her yerde internete sınırsız erişim imkanı sunuyor. 226x175.4x8.4 mm boyutları ve 545 gram ağırlığı ile dikkat çekiyor.

Reklam
Reklam

Toplantıda ürün ile ilgili açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, Turkcell T serisi ile mobil internet ve akıllı telefonların nimetlerinin geniş yığınlar için erişilebilir hale gelmesini ve iyi bir akıllı telefon deneyimi sunmayı amaçladıklarını vurguladı. Emre Sayın şöyle devam etti:

“Yaklaşık 700 bin satış rakamıyla bu yolda önemli bir başarı yakaladık. Artık Andoid işletim sistemli akıllı telefon piyasasının yüzde 21’ini T serisi oluşturuyor. Turkcell Tablet ile bu başarı ve deneyimi şu an tablet alanına taşımayı hedefliyoruz. Ancak tablette kullanıcı deneyimi, mobilite ve kolay erişilen kaliteli içerik çok daha önemli. Tablet alanına Turkcell ismi ile giriş yaparken, donanımından yazılımına, deneyiminden abonelerimizin kullanacağı içeriğe kadar her ayrıntısına eğilerek; süratli kaliteli ve üstün mobil internet deneyimini müşterilerimize sunacak bir ürün ortaya çıkarmayı diledik. Turkcell Tablet için yaklaşık 1 sene çalıştık ve gerek tasarımı gerek 3G’nin bulunduğu her yere süratli internet ile müşterilerimizin her türlü ihtiyacını en iyi şekilde karşılayacak bir cihaz ortaya çıkardık. Ayrıca, bilgiye ve eğlenceye erişimde güçlü bir araç olan Turkcell Tablet’e sahip olanlar, kontrat ücretine dahil olan Turkcell Eğlence Paketi ile de eğlenceye doyacaklar.”

Reklam
Reklam

Turkcell Tablet’in içeriği Turkcell uygulamaları ile zenginleştiriliyor. Tablete özgü Turkcell Eğlence Paketi sayesinde Turkcell Müzik, Turkcell TV, Turkcell Dergilik ve Turkcell Kitaplık servisleri tabletin ana ekranlarında kullanıma açılıyor. Turkcell Tablet kullanıcıları Turkcell TV Sinema Paketi ile 50’den fazla canlı TV kanalı ve 300’den fazla filmi her an her yerden izleyebiliyor. Ayrıca 3 milyondan fazla şarkı içeren Turkcell Müzik’ten diledikleri şarkıları dinleyebiliyor, paylaşabiliyor. 24 ay boyunca her ay 50 ücretsiz şarkı (toplamda 1.200 şarkı) indirebiliyor. 4 binden fazla kitabın yer aldığı Turkcell Kitaplık ile 7 kitap, Turkcell Dergilik ile de Türkiye’nin en popüler dergileri ücretsiz geliyor.

Turkcell kullanıcıları Turkcell Tablet’e 24 ay taahhütlü olarak ayda 59 TL’ye elde edebiliyor. Bu fiyata 27 TL olan 250 MB internet ve Turkcell Eğlence Paketi içeriği ve özel deri kılıf da dahil. Turkcell Tablet’te indirilen şarkılar, izlenen TV kanalları ve sinema paketi filmleri internet kotalarından da inmiyor.
Dileyenler 5 TL farkla Turkcell Tablet’e özel bluetooth hoparlörü de kontratlı olarak satın alabiliyor. Kurumsal müşteriler ise 1 GB internet paketi dahil 24 ay kontratla ayda 65 TL karşılığında Turkcell Tablet dünyasına adım atabiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: