Turkcell Sağlık Takip ile kronik hastalar, 7/24 izlenecek

Turkcell, İstanbul Üniversitesi ile Türkiye’de milyonlarca kronik hastanın hayatına dokunacak bir inovasyonu hayata geçirdi. Bu...

Turkcell, İstanbul Üniversitesi ile Türkiye’de milyonlarca kronik hastanın hayatına dokunacak bir inovasyonu hayata geçirdi. Bu çerçevede devreye sokulan Turkcell Sağlık Takip ile diyabet hastalığıyla mücadele eden 500 kronik hastanın önemli tıbbi ölçüm verileri 7/24 uzaktan takip edilip kayıt altına alınacak. Sistem, sağlık verilerinde bir bozulma görüldüğünde hekimlere SMS ile uyarı gönderecek.

Turkcell Sağlık Takip; diyabet, aritmi, tansiyon, astım ve KOAH’tan oluşan 5 kronik hastalığı izlemeye imkân tanıyor. Yerli kaynaklarla üretilen ürün, her hastanın zamandan ve mekândan bağımsız olarak yaptıkları ölçümleri tek bir butonla doktorlarına iletmesini mümkün kııyor. Tek bir aygıttan iki ayrı hasta takip edilebiliyor. Turkcell Sağlık Takip ile doktor ve hasta arasında bakımın devamlılığı, komplikasyonların engellenmesi, verimliliğin artırılması, sağlık sektöründe maliyetlerin indirilmesi hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Kronik hastaların yaptığı ölçümleri içindeki SİM kart sayesinde GSM şebekesinden tek butonla doktora iletilmesine olanak veren Turkcell Sağlık Metre ürünü ve hekimlerin hastalarından gelen ölçüm değerlerini takip etmesini mümkün kılan internet tabanlı SağlıkTakip Sistemi’nden oluşan Turkcell Sağlık Takip ilk etapta İstanbul Üniversitesi tarafından 500 diyabet hastası için kullanılacak.

Ürünün tanıtım toplantısında söz alan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, makineler arası iletişimin sağlık sektöründe kullanılmasıyla teknolojinin hayat kurtardığına, devlete, özel sektöre ve hastalara tasaruruf sunduğuna işaret etti. Ciliv, “Turkcell olarak milyonlarca kronik hastanın hayat kalitesini arttıracak, yeri geldiğinde hayat kurtarabilecek, devlet hastaneleri, özel hastaneler ve evde bakım kuruluşlarının daha fazla hastaya daha da kaliteli ve yakın hizmette bulunmasını katkıda bulunacak, kronik hastalıkların tedavisi için yapılan harcamalardan tasarruf ettirecek bir ürün ortaya koyduk. Kullanım kolaylığı ve teknolojisi ile dünyaya örnek teşkil edecek bu sistemi ilk olarak İstanbul Üniversitesi ile birlikte hayata geçirmekten gurur duyuyoruz. Türkiye’nin Turkcell’i ve Türkiye’nin en köklü üniversitesi, tamamen yerli altyapı ve kaynaklarla sağlık alanında ülkemize çağ atlatıyor. Umarız bu çalışma hem teknoloji alanında faaliyet gösteren kuruluşlara hem de sağlık sektörüne örnek teşkil eder ve insan hayatına değer katan mobil sağlık uygulamaları kısa sürede yaygınlaşır.” dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. İlhan Satman da şunları kaydetti:

“Türkiye’de diyabet hastalarının yüzde 60’ında en az bir sistem komplikasyonu var. Ülkede mevcut diyabet hastalarının yarısında kabul edilebilir seviyede kan şekeri kontrolü yapılamıyor, hastaların önemli bölümünde ideal ölçüde kan şekeri kontrolü yok. Tansiyon hastalarının yarısında kan basıncı kontrolü yeterli değil. Diyabetli hastaların, eşlik eden sorunlar ve diyabete özgü komplikasyonlar sebebiyle tedavi ve takip maliyetleri oldukça fazla. 2010’da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kronik hastalıkların tedavisi için yaptığı harcama 33 milyar TL. Diyabet hastalarının hekime ulaşmalarını kolaylaştırmak, tedaviye uyumlarını artırmak; böylece komplikasyon oranlarını geriletmek ve tedavi maliyetlerini indirmek için yeni startejiler geliştirmeliyiz. İstanbul Üniversitesi ile Turkcell tarafından bugün başalatılan Mobil Sağlık projesi tam da böyle bir amaca hizmet etmek için tasarlanmıştır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: