Turkcell Superonline limitleri zorluyor

Saniyede 1000 Mb hızında fiber internet sunan Turkcell Superonline, Türkiye'yi bu alanda dünyada zirveye taşıyor.

İnternet artık hayatımızın en vazgeçilmezleri arasında ilk sıralara yerleşmiş durumda. Hem iş ve haberleşme için hem de eğlence için her gün internet deneyimi yaşadığımız günümüzde, internetin kesintisiz ve hızlı olması hayati önem taşıyor. Dünyada internet alanında en son teknoloji olan ve Türkiye’ye ilk kez Turkcell Superonline tarafından sunulan “ışık hızında fiber internet”le bilgisayar başında saatlerce bekleme devri sona erdi. Dünyada pek çok gelişmiş ülkenin hayal bile edemediği bu internet hızıyla Turkcell Superonline, kullanıcılarına olağanüstü bir internet deneyimi yaşatıyor.

Reklam
Reklam

Türkiye’de ilk kez, 2-4-8 Mbps gibi tarihe karışan internet hızları yerine bir yıl önce internete giriş hızını 20 Mbps’e çıkaran Turkcell Superonline, öncü yatırımları ve başlattığı hız devrimiyle uluslararası arenada örnek gösteriliyor. Saniyede 17 Mb hız ortalamasıyla Avrupa Birliği ve G8 ülkelerini geride bırakan Turkcell Superonline, fiber internet abonelerine, ortalama internet hızı 2,7 Mbps olan Türkiye’nin 6 katı daha fazla hız sunuyor. Netindex verilerine göre de, internet kullanıcılarının ortalama hızının AB ülkelerinde saniyede 13,43 Mb, G8 ülkelerinde ise saniyede 11,79 Mb hız olması, Türkiye’nin Turkcell Superonline ile Avrupa iie boy ölçüşür noktaya geldiğini gösteriyor.

Turkcell Superonline olarak fibere yaptıkları yatırımlarla ve 1 milyonu aşkın haneye götürdükleri saniyede 1000 Mb hızında internetle Türkiye’yi dünyada bu hizmeti sunan ilk 5 ülke arasına soktuklarını söyleyen Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, MYNET'e özel açıklamalarda bulundu.

Pek çok gelişmiş ülkede bile şu anda saniyede 1000 Mb hızını evlerde sunan bir operatör olmadığını belirten Erkan, "Evlere fiber internet konusunda dünyanın önde gelen kurumu Uluslararası FTTH Konseyi’nin son raporunda Türkiye, fiber internet penetrasyonunda G20 ülkeleri arasında bir sıra daha ilerleyip, İtalya’yı geçerek 7. sıraya yükseldi. Raporda Turkcell Superonline, Avrupa’da fiber internette 1 milyonun üzerinde hane sayısına ulaşan 10 proje arasına girdi. Ayrıca yine 2012 yılı başında yayınlan bir başka FTTH raporunda da Turkcell Superonline olarak, AT&T, Verizon, France Telecom, NTT gibi dünyada büyük 10 operatör ile birlikte fiber internet yatırımlarıyla “dünyaya liderlik eden operatörler” arasında yer aldık.” dedi.

Reklam
Reklam

Saniyede 1000 Mb internetle neler yapılır?
Turkcell Superonline’nın sunduğu “ışık hızında” fiber internet sayesinde 2 Mbps hızında internet ile 30 saatte yüklenen 90 dakikalık HD bir filmi indirmek artık sadece 3,5 dakika sürüyor.Saniyede 1000 Mbps “ışık hızında” fiber internetle, biri 45 dakikalık 20 müzik albümü sadece 1 saniyede ve 700 Mb’lik VCD kalitesinde bir film ise 5,6 saniyede indiriliyor. Daha özet bir anlatımla dosyalar çok hızlı yükleniyor, kesintisiz online oyun oynanabiliyor, donma-kopma olmadan video izlenebiliyor, görüntülü konuşma yapılabiliyor, müzik dinlenebiliyor. Böyle bir hız, gittikçe daha önemli hale gelen bir özellik olarak aynı anda birden fazla bilgisayarın birbirlerine engel olmadan internete bağlanmasını da mümkün kılıyor, üstelik herhangi bir performans kaybı da yaşanmıyor.

Bir başka önemli konunun da, dünyada çok yaygın olan ancak ülkemizdeki bakır altyapının hızlı internet sağlamadaki yetersizliği yüzünden fazla yayılamayan IPTV hizmeti olduğuna dikkat çeken Murat Erkan; “TV yayınlarının genişbant internet üzerinden HD ve 3D olarak iyi bir deneyim ile izlenmesi ancak çok hızlı genişbant internet ile mümkün. Turkcell Superonline, “Işık Hızında Fiber İnternet” altyapısının avantajını kullanarak yeni nesil sosyal TV hizmetini ve bu alandaki diğer yenilikleri yakında internet kullanıcıları ile buluşturmayı planlıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

"Fiber bekleyen illerimize yatırıma devam ediyoruz"
Hızlı internetin yaygınlaşmasını ulusal bir mesele olarak gördüklerini ve Turkcell Superonline olarak bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Murat Erkan sözlerine şöyle devam etti:
“4 yıldır hız kesmeden yatırımlarımıza devam ediyoruz. Türkiye’nin 2023 vizyonuna paralel olarak belirlediğimiz fiber yayılım stratejilerimiz doğrultusunda tamamen kendi altyapımızla Türkiye’nin 75 iline değen 30 bin km’lik fiber optik ağ oluşturduk. Bunu yaparken, toplam 6 bin sokağa girdik, günde ortalama 20 bin metre kazı yaptık, 3 yılda günde 6 bina ve 120 haneye ulaşarak, toplamda 71 bin 500 binaya fiber internet götürdük. Turkcell Superonline’nın fiber yatırımlarının Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasına bir adım daha yaklaştırdığına inanıyoruz. 2012 planlarımızda ilk hedefimiz, 1000 Mbps hıza ulaşabilen “Işık Hızında Fiber İnternet”i daha fazla eve ve işyerine ulaştırmak. Bunun için Turkcell Superonline olarak, 2008’den bu yana yaptığımız 1,3 milyar TL altyapı yatırımına 2012’de de devam ediyoruz.Türkiye genelinde 10 ilimizi ‘fiber şehirler’ ligine soktuk. Pek çok ilimizden gelen talepler doğrultusunda görüşmelerimiz sürüyor, 2012 yılında onları da fiber şehir yapacağız.”

Reklam
Reklam

Fiber, belediyelerin başarısını da artırıyor
Turkcell Superonline, Türkiye’nin de şehirleriyle “uluslararası dijital şehirler” arenasında yer almasını sağlayacak fiber optik altyapıyı oluşturmak ve geleceğin teknolojileri için, yatırım yapmayı sürdürüyor. Hedef, ‘dijital şehirler’ dönüşümüne öncülük etmek. Akıllı evlere entegre belediye hizmetleri, otomatik sayaç okuma, online şehir güvenlik sistemleri, bilgilendirme kioskları, video gözlem, dijital tabelalar, coğrafi bilgi sistemine entegre adresleme, anlık pozisyona göre hizmet önerme, akıllı toplu taşıma sistemi entegrasyonu gibi uygulamaları içeren bu dijital dönüşüm için kamu desteği de büyük önem taşıyor.
Sözü bu noktada bir kez daha Murat Erkan’a bırakalım:
“Dünyadaki en iyi uygulamalara baktığımızda; telekom sektöründe adil rekabet ortamının temin edilmesinin, yatırımı teşvik edici hukuki ve ticari düzenlemelerin, altyapı yayılımını hızlandırıcı yerel yönetim uygulamalarının ve devlet kurumları arasındaki koordinasyonun kritik başarı faktörü olduğunu görüyoruz. Bunun için de Ulaştırma Bakanlığı’mızın ve BTK’nın, tüm kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin yatırımcı şirketlerle işbirliğini ve bu vizyonu desteklemelerini önemli buluyoruz. Daha genel bir perspektifte, Türkiye genelinde fiber şehirler dönüşümü için belediyelerimize önemli oranda destek veriyoruz ve bu dönüşüm için ihtiyaç duydukları fiber altyapıyı sunuyoruz. Bu fiber altyapı üzerinde “Işık Hızında Fiber İnternet” sayesinde belediyelerimiz vatandaşlarımıza çok daha kaliteli ve verimli hizmetler sunmaya başladılar.”

Reklam
Reklam

Sabit ücret olmayan telefon, sınırsız fiber internet bir arada
Yeni nesil bağımsız fiber altyapısnın tüm avantajlarını fiber internet severlere sunan Turkcell Superonline, ücretsiz kurulum ve yerinde destek hizmetleri, dünya çapında birincilik ödülüne sahip çağrı merkezi, 20 Mbps’ten başlayan ve 1000 Mbps’ye varan hızlarda fiber internet paketleri, çok avantajlı donanım kampanyaları ile de sektördeki standartları belirlemeye ve yükseltmeye devam ediyor.Turkcell Superonline “Fiber İnternet ile Keyfini Katla Kampanyası” ile birlikte pazarı “Sabit Fiyat Garantisi” ile tanıştırdı, tüketicilerin hayatını kolaylaştırdı. Tüketicilerin her tür kullanım alışkanlığına ve ihtiyacına uygun yeni kotalı ve limitsiz internet paketlerini pazara sunarak tüketicilerin seçim hakkını genişletti. Yine aynı kampanya fiber internet ile birlikte sabit numarasını da taşıyan abonelere avantajlı “ikili servis paketleri” sunarak sektörde bir ilki daha gerçekleştirdi, 125 binden fazla abonesini hem sabit ücretten kurtardı, hem de yüzde 40’a varan avantajlarla ücret kaygısı olmadan telefonla konuşulmasını sağladı.

Reklam
Reklam

Abonelerin ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan 20 Mbps’lik FİBERKOLİK, FİBERGEZER ve FİBERSEVER paketleri yanısıra ışık hızında internetin keyfini daha fazla yaşamak isteyenlere FİBERMASTER 50 ve FİBERMASTER 100 Mbps’lik paket seçenekleri de sunduklarını söyleyen Erkan: ““Işık hızında” internetin yanına eklediğimiz yeni nesil telefon servisimiz “FiberSes” ile sabit numaraları tüketicilerin numaraları değişmeden taşıyoruz. Müşterilerimize “FiberSes” ile yüzde 40’a varan avantajlarla telefon keyfi yaşatıyoruz. En keyifli kısmı da ev telefonu hizmetini abonelerimizden sabit ücret almadan sunuyor olmamız. 2011 yılında taşınan 10 sabit numaradan 8’i Turkcell Superonline’ı tercih etti, 2012’de de bu trendin yükselerek süreceğini söyleyebiliriz.” dedi.

Turkcell Superonline aboneleri kendi arasında bedava konuşuyor
Limitsiz ışık hızında fiber internet ve sabit ücreti olmayan ev telefonu birlikte 44 TL’den başlayan fiyatlarla “Fiber İnternetle Keyfini Katla” kampanyasıyla internet kullanıcılarına eve kadar fiber interneti limitsiz paketlerde 44TL’den başlayan 24 ay sabit fiyatla sunuyor, yeni nesil fiber internet modemi hediye ediyor, yerinde kurulumu ücretsiz olarak sağlıyor. Üstelik sabit numarasını Turkcell Superonline’a taşıyarak “sabit ücret” ödemeden ev telefonu ile konuşmak isteyen kullanıcılara yüzde 40’a varan oranlarda avantajlı konuşma imkanı sunarken 300dk her yöne dakika hediye ediyor. Ve Turkcell Superonline’lılar kendi aralarında bedava konuşuyorlar. Sektöre sabit fiyat garantisi kavramını getiren Turkcell Superonline, bir yandan abonelerinin faturada sürpriz yaşamamasını sağlarken diğer bir yenilik olarak da taahhütsüz ve 12 veya 24 ay taahhütlü seçenekler ile her ihtiyaca yönelik abonelik seçenekleri sunuyor.

Reklam
Reklam

Sabit numarasını Turkcell Superonline’a taşıyan internet kullanıcılarına; FİBERSEVER paketi 24 ay süresince ayda 44 TL, FİBERGEZER paketi 49 TL, FİBERKOLİK paketi ise 59 TL olarak ücretlendiriliyor. 50 Mbps’lik FİBERMASTER 50 paketi aylık 74 TL, 100 Mbps’lik FİBERMASTER 100 paketi ise 99 TL olarak ücretlendiriliyor. Paket fiyatlarına tüm vergiler dahil. Turkcell Superonline’ın 20 Mbps’lik 8 GB kotalı paketi aylık 29 TL, 4 GB kotalı paketi ise 24 TL olarak ücretlendiriliyor.