Turkcell Superonline'dan Kayseri'ye Işık Hızında Internet

KAYSERİ (AA) - Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye'de ortalama internet hızının 2,8 mbps, Superonline'ın sunduğu minimum hızın ise bu ortalamanın yaklaşık 9 katı olduğunu söyledi.

Gelecek "akıllı şehirlerde" Dünyada şehirlerin önümüzdeki dönem gündeminin dijital dönüşüm olacağının altını çizen Erkan, “Bu da ancak fiber optik teknolojinin yaygınlaşmasıyla mümkün olacak. Biz Turkcell Superonline olarak geleceğin akıllı şehirlerde olduğuna inanıyoruz. Ulaştırma Bakanlığının, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun bu vizyona verdikleri desteklerin yanı sıra tüm kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın işbirliğinin de büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Turkcell Superonline’ın yatırımları sayesinde belediyeler herhangi bir altyapı harcaması yapmadan dijital dönüşümü gerçekleştirebiliyor" şeklinde konuştu. Erkan, Kayseri'de fiber hizmete 2012'nin kasım ayında başladıklarını belirterek, interneti 25 bin ev ve iş yerine ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: