Turkcell Teknoloji’ye En İyi Temassız Mobil İşlem Ödülü

Turkcell Teknoloji, Cep-T Cüzdan ile En İyi Temassız Mobil İşlem (NFC) katagorisinde Sımagine Ödülü’ne layık...

Turkcell Teknoloji, Cep-T Cüzdan ile En İyi Temassız Mobil İşlem (NFC) katagorisinde Sımagine Ödülü’ne layık görüldü.
Cep-T Cüzdan, tek bir SIM karta birden fazla kredi kartı uygulamasının güvenli bir biçimde yüklenebilmesine imkân veriyor. NFC’ye dayanan servis, cüzdanda taşınan kartlara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Bu sayede NFC destekli cep telefonları aynı zamanda birer kredi kartı haline geliyor. Master Card onaylı Turkcell Cep-T Cüzdan, halen Yapı Kredi ve Garanti Bankası kullanıcılarına kredi kartlarıyla gerçekleştirdikleri tüm alışverişlerinde büyük kolaylık tanıyor.
SIM Alliance tarafından 5 ayrı dalda dağıtılan Sımagine ödülleri dahilinde inovatif temassız teknolojiler, uygulamalar ile servisler değerlendirildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turkcell Teknoloji Genel Müdürü Semih İncedayı, temassız teknolojiler konusunda gelinen aşamaya işaret ederek şunları söyledi:
“Turkcell Teknoloji olarak bilgi teknolojileri alanında Türkiye’ye büyük değer kattığımıza kanaatindeyizz. İnovasyon hedefine olan bağlılığımız, bize bu alanda uluslararası arenada rekabet azmi veriyor. SIM alanında 5 senedir yaptığımız yatırımların meyvelerini alıyoruz. Son 2 senedir temassız teknolojilerde önemli bir bilgi birikimi ve deneyim elde ettik ve dünyada bir ilke imza attık. Cep-T Cüzdan’ın Sımagine Ödülleri’nde ‘En İyi Temassız Mobil İşlem Ödülü’nü alması, Turkcell Teknoloji’de istihdam edilen yetkin mühendislerimizin teknik seviyelerini gözler önüne sermesi adına oldukça anlamlıdır. Ardında Avrupa'nın en büyük operatörlerinden biri olan Turkcell’in iletişim ve teknolojidei öncülük vizyonu ile birlikte Turkcell Teknoloji'nin faaliyetlerine aynı kararlılıkla devam edeceğinden emin olabilirsiniz.”
Sımagine Ödülleri SIM sektörünün önemli oyuncularının oluşturduğu bir birlik olan SIM Alliance tarafından tertip ediliyor. SIM Alliance, 10 seneden fazla dünya çapında güvenli mobil servislerin yaratılması, kullanılması ve yönetimini destekliyor. Birlik, yakınsamanın öneminin arttığı, internette görülebilecek güvenlik, kimlik ve mobilite sorunlarını tahmin ve tespit etmek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz