Turkcell’in M2M çözümleri Anteplinin hayatını kolaylaştırıyor

2012 yılında müşterilerine sunduğu makineler arası iletişim (M2M) çözümleriyle Türk ekonomisine katkıda bulunan Turkcell...

2012 yılında müşterilerine sunduğu makineler arası iletişim (M2M) çözümleriyle Türk ekonomisine katkıda bulunan Turkcell, bu çözümleri Gaziantep’te de hayata geçiriyor.

2006 yılından bu yana Gaziantep’te kullanılan çözümler arasında başta Sayaç Okuma Sistemi geliyor. Bu sistemle kentte elektrik dağıtımı veya iletimi yapan kuruluşlar, uzaktan sayaç okuma ve açma/kapama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu sayede elektrikte kayıp ve kaçak oranında azalma sağlanırken, kamu kurumlarına önemli bir mesai tasarrufu da kazandırılıyor. Bunun yanı sıra Turkcell-GASKİ işbirliğiyle araç takip, sayaç okuma, SMS fatura, kuyu suyu abonelik bilgilendirilmesi gibi hizmetler de yapılıyor.

Reklam
Reklam

Turkcell’in Gaziantep’e yönelik son hamlesi ise Fortune Dergisi işbirliğiyle, Anadolu’daki şirketleri Türkiye’nin en başarılı iş adamları ile buluşturan “Liderler Anadolu’da Buluşuyor” etkinliği oldu. 2013 yılında düzenlenen “Liderler Anadolu’da Buluşuyor” toplantılarının ilkine ev sahipliği yapan Gaziantep, etkinlik kapsamında Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Ali Ağaoğlu’nu ağırladı.

Turkcell’in Gaziantep’te hizmete sunduğu çözümleri dışında önemli yatırımları da bulunuyor. Turkcell grup şirketlerinden Turkcell Global Bilgi kentteki çağrı merkezi 111 Gaziantepli’ye iş imkanı sağlıyor. Turkcell’in Gaziantep’te hizmet veren iletişim merkezlerinde ise 558 kişi çalışıyor. Türkiye genelinde 80 bin haneye yüksek hızlı fiber internet hizmeti sunan Turkcell Superonline’ın Gaziantep’teki fiber internet ağı ise yaklaşık 630 kilometreye ulaşıyor. Turkcell Superonline önümüzdeki dönemde buna ek olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait 30 hizmet noktasını fiber ile birbirine bağlayacak. Turkcell, Gaziantep’te ürünleri ve ticari yatırımları dışında kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. 2010 yılında Gaziantep’te 5000 m2 alan üzerine inşa edilen Turkcell Gezegenevi ve Bilim Merkezi çocukların ve gençlerin, bilim ve teknoloji alanlarını, deneyerek öğrenebilecekleri önemli bir merkez olma özelliği taşıyor. Turkcell’in kadınlarımızın ekonomiye daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak amacıyla başlattığı Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında şimdiye kadar destek alan Gaziantepli girişimci kadınların sayısı ise 2544.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: