Turkcell/terzioğlu: Endüstri 4.0’In Odağında Insan Unsuru Olacak

- Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Dünya Ekonomik Forumu tarafından San Francisco’da Endüstri 4.0 için açılan merkezin ilk zirvesinde, açılış

- Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Dünya Ekonomik Forumu tarafından San Francisco’da Endüstri 4.0 için açılan merkezin ilk zirvesinde, açılış konuşmalarından birini yaptı.

Konuşmasında Endüstri 4.0’ın dünyada yeni bir çağın başlangıcı olacağını anlatan Terzioğlu, “Sanayi Devrimi’nden itibaren gelişmeler hep insansız teknolojiler üzerine oldu. Endüstri 4.0’ın odağında ise insan unsuru olacak” dedi.

Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, Dünya Ekonomik Forumu tarafından San Francisco’da kurulan “Sanayi 4.0 Merkezi” ilk zirvesini gerçekleştirdi. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, merkezdeki zirvenin açılış panelinde konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Dördüncü Sanayi Devriminin dünyanın geleceğini değiştireceğini ifade eden Terzioğlu, “İlk Sanayi Devrimi’nden itibaren bugüne dek teknoloji alanında gerçekleşen sıçramaları düşündüğümüzde, genellikle insansız arabalar, insansız araçlar, insan emeğine olan ihtiyacı en aza indiren fabrika makineleri, insanlar olmadan çalışan akıllı evler gibi ‘insansız teknolojiler’den söz ediyoruz. Bundan sonra yapmamız gereken ise bütün bunların içindeki ‘insan unsuru’nun farkına varılmasıdır” dedi.

Kaan Terzioğlu, zirvedeki konuşmasında, liderliğe ulaşmak ve onu korumak için çağı ve çağın şartlarını iyi anlamak ve geleceği ona göre planlamak gerektiğini anlattı. Turkcell olarak Endüstri 4.0 Devrimi’nin önemini çok iyi bildiklerini ve buna göre kendilerini konumladıklarını ifade eden Terzioğlu, şunları söyledi:

“Geliştirdiğimiz teknolojiyle insan hayatını kolaylaştırmalı; eğitim, iş, sağlık ve diğer tüm alanlarda insan kapasitesini artırmaya çalışmalıyız. Bu vizyonla hareket edersek Endüstri 4.0’ın gerçek değerini tüm topluma gösterebilir, geleceğe uzanabiliriz. Dünyanın geleceği için büyük öneme sahip bu gelişmede öncü bir rol üstlenen mobil iletişim endüstrisinin bir parçası olmaktan dolayı kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Bu konuları dünyanın önde gelen küresel paydaşlarıyla tartışmamız için iyi bir platform olacak WEF Endüstri 4.0 Merkezi’nin ortakları arasında yer almaktan da gurur duyuyoruz.”

Reklam
Reklam

“Sanayi 4.0 Merkezi” ilk zirvesine San Francisco Belediye Başkanı Edwin M. Lee, teknoloji şirketlerinin yöneticileri, akademisyenler, araştırmacılar, uluslararası örgütlerin (UNHCR, UNOCHA) inovasyon departmanlarının yöneticileri ve start-upların temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: