Türkçe'nin Çocukları, Eskişehirlilere Unutulmaz Anlar Yaşattı

Bu yıl Türkiye'de 10'uncusu, Eskişehir'de ise ikincisi düzenlenen 'Uluslararası Türkçe Olimpiyatları' kapsamında 25 ülkeden 65...

Bu yıl Türkiye'de 10'uncusu, Eskişehir'de ise ikincisi düzenlenen 'Uluslararası Türkçe Olimpiyatları' kapsamında 25 ülkeden 65 öğrenci, vatandaşlarla buluştu.

Eskişehir Valiliği, Yunus Emre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği (YUSEV), Belediyeler ve sponsorların üstlendiği organizasyonun ilk ayağı Eskişehir'de düzenlendi. Eskişehir Atatürk stadyumunu dolduran on binlerce Eskişehirli, programı ilgiyle takip etti. 25 ülkeden 65 Türkçe sevdalısı, izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı. Yağan yağmura rağmen Eskişehirli vatandaşlar Türkçe sevdalılarını ilgiyle takip etti. Stadyuma giremeyen vatandaşlar için de stat dışına konulan LED ekranlarla programı izleme imkanı sundu.

Reklam
Reklam

Programa AK Parti Eskişehir Millevekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Ülker Can, Salih Koca, Eskişehir Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, kurum kuruluş yetkilileri ve çok sayıda Eskişehirli vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: