Türkçenin Çocukları Kadirli'yi De Şenlendirdi

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gelen...

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gelen öğrenciler, şehrin girişinde konvoylarla karşılandı.

Kortej eşliğinde şehre giren 17 ülkeden 56 öğrenci, Ziyaoğlu Restoran’da öğle yemeği yedi. Daha sonra otobüslerle şehir merkezinde tur atan öğrencilere, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Daha sonra Serhat Koleji’ne geçen öğrencilere burada çeşitli hediyeler takdim edildi. Kolejin konferans salonunda kısa bir gösteri yapan öğrenciler ayakta alkışlandı.

Reklam
Reklam

Programa katılan Kaymakam Necip Çakmak, olimpiyatların Türkiye’nin ve Türkçenin tanıtımı için güzel bir organizasyon olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise Türkçenin, birçok ülkeden gelen öğrenciler tarafından konuşuluyor olmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Kadirli Girişimci Genç İşadamları Derneği Başkanı Muhittin Akkaya ise “Dilimizin dünyanın dört bir tarafında konuşulmasına vesile olan kurumlarımızı tebrik ediyorum. Bu organizasyon bizleri birbirimize yaklaştırıyor, manevi değerlerimizin daha da güçlenmesine vesile oluyor.” dedi.

Türkiye’yi ve Kadirli'yi çok beğendiklerini ifade eden öğrenciler daha sonra ilçeden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz