Türkçe’nin çocukları Sivas’ta çiçeklerle karşılandı

Türkçe Olimpiyatları Sivas Şöleni’ne katılmak üzere bu kente gelen öğrenciler, vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Öğrenciler,...

Türkçe Olimpiyatları Sivas Şöleni’ne katılmak üzere bu kente gelen öğrenciler, vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Öğrenciler, araç konvoyu eşliğinde şehre girdi.

Bu yıl 9.’uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın bir ayağı da yarın (cumartesi) Sivas’ta yapılacak. Bu etkinlik öncesi 18 ülkeden toplam 47 öğrenci, hava yoluyla Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’na indi. Öğrencileri, burada çok sayıda vatandaş karanfillerle karşıladı ve alkış yağmuruna tuttu. Bazı vatandaşlar öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirirken, bazıları da onlarla ortak dil Türkçe olarak koyu bir sohbete daldı.
Geçtiğimiz sene ‘Sivas’ın Yollarına’ türküsüyle yarışmaya katılan Mozambikli Jose Bangaiana da Sivas’a gelen kafilede yer aldı. İkinci defa bu şehre gelmekten çok mutlu olduğunu belirtirken, Türkiye ve Sivas’ı çok sevdiğini söyledi. Bangaiana, “Ben ‘Sivas’ın Yollarına’ türküsünü okudum. Geçen yıl bu yolları gördüm. Bu yıl da tekrar gelmekten çok mutlu oldum.” dedi.
Türkçe’yi isyerek ve severek öğrendiğini vurgulayan Bangaiana, kendisi için bunun zor olmadığını kaydetti. Türkiye’ye ilk defa gelen Azerbaycanlı Sebuhi de hayatının en güzel gezi turunda olduğunu söyledi. Moldovya’dan gelen Katerina Paleşka ise Türkiye ve Sivas’ta olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, olimpiyatlarda ‘Sen Ağlama’ şarkısını seslendireceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Havaalanındaki işlemlerin ardından öğrenciler, özel araçlarla ve oluşturulan uzun araç konvoyu eşliğinde kalacakları Büyük Otel’e geldi. Bugün Paşabahçe mesire alanında piknik yapacak olan çocuklar, Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü de makamlarında ziyaret edecekler. Türkçe Olimpiyatları Sivas Şöleni yarın (cumartesi) saat 20.30’da Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz