Türkçenin Çocuklarından Fasıllı Ziyaret

İzmir'de bugün başlayan 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Kültür Şöleni'ne katılan çocuklar, İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediye...

İzmir'de bugün başlayan 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Kültür Şöleni'ne katılan çocuklar, İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Uluslararası Türkçe Öğretim Derneği (TÜRKÇEDER) ve İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM)'nin ortaklaşa düzenlediği 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Kültür Şöleni bugün başladı. Bu yıl ilk defa İzmir'de düzenlenen şölene, 140 ülke ve 55 ilden 2 bin öğrenci katılıyor. İzmir'de bulunan misafir ülke öğrencileri, öncelikle Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. İZDİM Başkanı Mustafa Acar ile birlikte belediyeye yerel kıyafetleriyle gelen öğrencileri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan karşıladı. Fransa, Kazakistan, Bosna-Hersek, Avusturya ve İsveç’ten öğrencilerle uzun süre sohbet eden Aydoğan, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı döneminde böyle bir organizasyondan mutlu olduklarını söyledi. Aydoğan, "Çocukların birbirlerini tanıması, biraraya gelmesi çok güzel. Barışın temelleri işte böyle atılır." dedi. İsveçli öğrenci Johanna Lööw “Çemberimde Gül Oya”, Kazakistanlı Mukam Kakayev ise “Ayağımda Kundura” türkülerini söyledi.

Reklam
Reklam

Çocuklar ve beraberlerindeki heyet, daha sonra Vali Yardımcısı İbrahim Ballı'yı makamında ziyaret etti. Meselelerin sevgiyle ve hoşgörüyle çözülebileceğini belirten Ballı, "Sizleri sevgi ve hoşgörü kahramanları olarak görüyoruz, o yüzden çok seviyoruz. Her zaman bekliyoruz. İnşallah okulları bitirip ülkenize faydalı işler yaparsınız." dedi. Altyapıyı hazırlayanlara da çok teşekkür eden Vali Yardımcısı Ballı, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. İsveçli Lööw, burada da "Çemberimde Gül Oya" türküsünü seslendirdi. Hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar, ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gitti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: