Türkçe'nin coşkusu stadyuma sığmadı

9'uncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kahramanmaraş etkinliği vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Hanifi Mahçicek Stadı'nda düzenlenen ve...

9'uncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kahramanmaraş etkinliği vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Hanifi Mahçicek Stadı'nda düzenlenen ve şölene dönüşen programa yaklaşık 20 bin davetli katıldı.
Türkçe sevdalısı 20 ayrı ülkeden Kahramanmaraş’a gelen 55 öğrenci, stadyum içerisine kurulan sahnede gösterilerini sergiledi. 5 kıtadaki Türk okullarında eğitim gören öğrenciler, Türkçe şiirler okudu, şarkılar söyledi, halk oyunları gösterileri yaptı. Öğrenciler, Türkçe şarkıların yanında kendi ülkelerinin kültürlerini yöresel kıyafetlerini, danslarını ve müziklerini tanıttı.
Türkçe olimpiyatları komite Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr Mehmet Sağlam Yurt dışında açılan Türk okullarıyla Türkçenin yaygınlaştığını söyledi. Geçen yıl 13 kentte düzenlenen olimpiyatların, bu yıl 24 farklı kente yayıldığını ifade eden. Sağlam, olimpiyatlarda, dilleri, dinleri, ırkları farklı yüzlerce gencin Türkçe çatısı altında birleşerek hünerlerini sergilediğini ifade etti. Bu yılki etkinlikler tamamlandığında 600 bin vatandaş tarafından izlenmiş olacağını kaydeden Sağlam, "Bu kitlenin dünyada uluslararası faaliyetlerde hiç ulaşılmamış bir rakam olduğunu huzurlarınızda belirtmek isterim. Şimdiye kadar 500 bine yakın vatandaşımız bu faaliyetleri seyretti ve 5 kıtadan gelen bu gençler onlara hünerlerini gösterdiler. Türkçe olimpiyatlarının bir tek gayesi var. Türkçemizi evrensel bir dil halinde dünyaya tanıtmaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz