Türkçenin Gülleri, Başkan Küçükler'i Ziyaret Etti

10. Türkçe Olimpiyatları il etkinliğine katılmak üzere Erzurum’a gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir...

10. Türkçe Olimpiyatları il etkinliğine katılmak üzere Erzurum’a gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in makamında kabul ettiği Senegal, Tacikistan, Romanya, ABD ve İtalyalı öğrenciler, Türkçe performanslarıyla göz doldurdu.

Kusursuz Türkçeleri ile sohbet ettikleri Başkan Küçükler’den Erzurum’u dinleyen yabancı öğrenciler, Türkiye’ye ve Türkçeye duydukları hayranlığı dile getirdi. Konuklarıyla tek tek tanışan Başkan Küçükler, Türkçe Olimpiyatlarının, dünyanın dört bir yanından farklı renk ve desenleri bir araya getirerek güzellikler sunduğunu, organizasyonun kapsamının her yıl genişliyor olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Türk okulları sayesinde tüm dünya gençlerinin Türkçe konuşup, Türkçe dinlemeye başladığının altını çizen Küçükler, “Böylesine harikulade bir hizmet ve gayretin karşısında bizlere düşen saygıyla eğilmektir.” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de ve Erzurum’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen öğrenciler, ülkelerindeki Türk okulları sayesinde hem kaliteli bir eğitim aldıklarını, hem de Türkçeye olan hayranlıklarının arttığını dile getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ziyaretin sonunda çeşitli hediyeler verdiği genç misafirleriyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: