Türkel Minibaş son yolculuğuna uğurlanıyor

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Türkel Minibaş (56) için üniversitede tören düzenlendi.

Beyazıt'taki İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen törende, Minibaş'ın annesi Nurten Minibaş ile kardeşi Ali Minibaş'ın eşi Yüksel Minibaş taziyeleri kabul etti.

Tören, Türkel Minibaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşının alkışlar eşliğinde rektörlük binasına getirilmesiyle başladı. Daha sonra İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Akkaya, Minibaş'ın öz geçmişini okudu.

Reklam
Reklam

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökçen törende yaptığı konuşmada, "iyi bir insanı, dostu, bilim insanını ve toplum uzmanını kaybetmenin acısını yaşadıklarını" belirterek, Minibaş'ın gerçekten nadir yetişebilecek, yeridoldurulamayacak bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Gökçen, asistanlıktan beri dostu olan Türkel Minibaş'ı her zaman gıptayla takip ettiğini ifade ederek, "Sıhhatini ihmal edecek kadar toplumsal konularla uğraştı. Uğraşıları sonucunda topluma çok şey verdi, ama kendi sıhhatini kaybetti. Yerinin hiçbir zaman doldurulması mümkün değil. Hem eserleriyle hem öğrencileriyle iyi bir bilim insanıydı" dedi.

-"Sevgili anısı içimizde"-

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan da, "yorulmaz kişiliği, çalışkanlığı ve yaratıcılığıyla" iyi bir dernek üyesi olan Minibaş ile 15 yıldır omuz omuza çalıştıklarını belirterek, "Ne yazık ki kader demek istemiyorum, neyse hangi güçler bizi ondan aldı. Türkiye Cumhuriyeti'nde insanlar öldürülüyor, Türkiye Cumhuriyeti'nde insanlar göçüp gidiyorlar. Ama bize bir de kader vurdu böylece, kaderse eğer... Ve biz bunun acısını ve öfkesini yaşıyoruz. Bugün çok öfkeliyim gerçekten. Bu kadar verimli bir insanı bu çağında bizden kim aldı, nasıl aldı, neden aldı? İnanmak mümkün değil. Çok yaşlı vaziyete kadar gelen insanlarımız dururken, 56 yaşında bu genç insanı, bu beyniyle bu becerileriyle yüreğiyle bu öncülüğüyle almakta hiçbir haklılık görmüyorum gerçekten. Ama ne yapalım, o gitti. Onun sevgili anısı hep içimizde yaşayacak"diye konuştu.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Minibaş'ın cenazesi, dua edildikten sonra alkışlar eşliğinde Fatih Camisi'ne götürüldü.

AA