Türker: Akil adamlar akıl vermeyecek!

DSP Genel Başkanı Masum Türker önemli açıklamalarda bulundu.

ZONGULDAK (İHA) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Akil adamlar akıl vermeyecek, algıyı değiştirecekler” dedi. Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin olarak da Türker, “En büyük diktatör bile yöneteceği ülkede kimyasal silah kullanmaz” diye konuştu.

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in 5 dönem milletvekili seçildiği Zonguldak’ta partisinin il kongresine katılan Türker, gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Suriye’de yeni bir yapı kurulmak istendiğini ileri süren Türker, “Suriye’de yeni bir yapı kurulurken, Türkiye’de Alevi-Sünni kavgası oluşturmak istiyorlar. Türkiye’de mezhep kavgasını körükleyecek alt yapıyı hazırlıyor. Ben bunları anlatırken bilin diye söylüyorum. Ben Alevi değilim. Ama genel başkanı olduğum gün bu ülkedeki bütün dinler, tüm mezheplerle ilgili 30-40 bilimsel kitap aldım. Tamamını okudum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Beşar Esad’ın kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialara da tepki gösteren Türker, şöyle devam etti:

“Hangi devlet olursa olsun, en büyük diktatör bile yöneteceği yerde kimyasal silah kullanmaz. Çünkü kimyasal silahların yol açacağı hastalıklar onun sorunu haline gelir. Ülkeyi yönetemezsiniz.”

Akil adamların Başbakan Erdoğan’ın anlatmak istediklerini halka empoze etmesi için görevlendirildiğini ileri süren Türker, “Akil adamlar geziyor. Akil adamlardan öğrendik ki, çözümü anlatmıyorlar. Halka ‘Ne diyorsunuz’ diyorlar. Bugün gazetelerde haber başlığıdır. Bu sefer Başbakan not tuttu diyorlar. Akil adamlarla yapılan 6.5 saatlik toplantıda, kimi akil dediğimiz adamlar, karşılaştıkları sorunları dile getirdiler. Akil adamları tartışalım mı? Başbakan Erdoğan açıkladı. ‘Bunlar benim danışmanım’ dedi. Bunlar akıl vermeyecek. Bunlar algıyı değiştirecekler. Yani yapmak istediklerini, anlatmak istedikleri gibi insanların algılamasına çalışacaklar” dedi.

Akil adamların danışman gibi değil, sorun çözücü olarak Meclis’te olması yönündeki söylemlere de tepki gösteren Türker, bu durumun daha kötü olacağını belirterek, böyle bir durumda Öcalan’ın hemen serbest kalmasının önünün de açılacağını söyledi. Daha önce sağ-sol kavgalarının yaşandığı dönemin bugün Meclis’te yaşandığını savunan Türker, “Aynı adam silahı sabah solcuya veriyor, akşam sağcıya veriyor. Ya da ertesi gün sabah sağcıya, akşam solcuya veriyor karşı taraftan bir adam öldürmesi için. Şuanda Meclis’te de olan bu” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ULUSALCILIK TARTIŞMASI

Ulusalcılık ve milliyetçilik tartışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Türker, ulusalcılığın, milliyetçiliğin öz Türkçesi olduğunu söyledi. Ulusalcılığın suçlandığını belirten Türker, “Ulusalcılık, milliyetçiliktir, öz Türkçe’sidir. Biz ırk milliyetçiliğinden kendimizi ayırmak için ulusalcılık diyoruz” dedi.

Son dönemlerde Atatürk’ün de suçlanmak istendiğini belirten Türker, şöyle devam etti:

“Atatürk döneminde Nihal Atsız, Turancılık yani ırkçılık yaptığı için hapse girmiştir. Atatürk sonrası yeni genç bir subayken Alparslan Türkeş, Turancılık, ırkçılık yaptığı için subayken hapse girmiştir. Daha sonra ise Alparslan Türkeş, ırk milliyetçiliğinden vatan milliyetçiliğine dönmüş, bugün MHP’liler bile ırk milliyetçiliğini söylemiyorlar. Bugün daha kötü. Türk milleti, Kürt milleti var. Yapılan şey, insanlara ‘Türküm demeyi’ sanki öcü haline getirmeye çalışıyorlar. Asla Türk milliyetçiliğinden vazgeçmeyeceğiz. İstedikleri kadar bizlerden olanları alıp Silivri’ye götürsünler. Ulusalcıyız, milliyetçiyiz demekten vazgeçmeyeceğiz.”

Reklam
Reklam

Ülkenin asıl sorunlarının tartışılmadığını, en önde gelen sorunlardan birinin ekonomi olduğunu savunan Türker, “Şuanda halkımızın tamamı borçlu. Borçlu olmayan bir tane kul yok. Borçlu olmayanlar zaten onlar. Onlar da torpilli” şeklinde konuştu.

“ECEVİT YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

DSP’lilerin en büyük özelliğinin doğruluk ve dürüstlük olduğunu söyleyen Türker, “DSP doğruları söyleyen bir partidir. Ecevit’in misyonunu biz devam ettiriyoruz. Ecevit’in en büyük özelliği doğruluğu ve dürüstlüğüdür. Bu da bizim partimizin karakteridir” diye konuştu.

Ecevit’in ve DSP’nin yok edilmek istendiğini savunan Türker, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“Anketlerde alternatif olarak partimiz birinci sırada yer alıyor. 'Partimizin adı değişti' diyorlar, hayır değişmedi. O zaman bu parti doğruları söyleyen partidir. Şimdi yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Bu partililerin manevi babasının tek bir rütbesi vardır, dürüst insan Bülent Ecevit. Rahmetli Ecevit'i görmek, dokunmak ve dediklerini yapan olmak lazım.”

Yakında yerel seçimler olduğunu hatırlatan Türker, tüm partililere çağrıda bulundu. Yerel ve milletvekili seçimlerinde ithal aday istemediklerini anlatan Türker, “Yakında seçimler var. İlk seçimler yerel yönetim seçimleri. Biz bu seçimlerde ithal aday istemiyoruz. Kendi içimizden adaylar çıkartacağız. Gerekirse çocuklarımızı aday yapıp geleceğe yetiştireceğiz. Partimizin özelliği, gençliği ve tecrübeyi bir arada tutmamızdır” dedi.

Reklam
Reklam

Tüm haberler

Anahtar Kelimeler: