Türker: "alternatif yaratmak isteyenlere kapımız açık"

ANKARA(ANKA)–DSP yönetimi tüm çalışmalarını önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere odakladı. Seçim hazırlıklarını sürdüren parti yönetimi, Parti Meclisi üyeleri, Başkanlık Kurulu üyeleri ve milletvekillerinden oluşan çalışma heyetleri oluşturdu. Oluşturulan heyetler, parti örgütlerini yerel seçimlere hazırlayacak ve çalışmaları koordine edecek.

DSP Genel Sekreteri Masum Türker, Türkiye'nin bir alternatif yaratma konusunda ciddi bir gereksinim içinde olduğunu belirtti ve DSP'nin, alternatif yaratma isteğinde olan herkese kapısının açık olduğunu söyledi. Türker, "Türkiye'de bir iktidar alternatifine ihtiyaç vardır. Kabul etmeliyiz ki şu anda Türkiye'de bir iktidar alternatifi yoktur. Biz DSP olarak iktidar alternatifi olabilmek için, bize katılmak isteyen diğer partili arkadaşlarla birlikte geniş bir birliktelik yaratarak DSP çatısı altında siyasal mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

DSP yönetimi tüm çalışmalarını önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere odakladı. Seçim hazırlıklarını sürdüren parti yönetimi, yerel seçim çalışmalarını örgütlemek için heyetler oluşturdu. Türkiye'nin bir alternatif yaratma konusunda ciddi bir gereksim içinde olduğunu belirten DSP Genel Sekreteri Masum Türker, DSP'nin, alternatif yaratma isteğinde olan herkese kapısının açık olduğu mesajını verdi.
Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkında verdiği "kapatmama" kararının ardından ortadan kalkan erken seçim tartışmaları siyasi partilerin yerel seçimlere odaklanmasına neden oldu. Kapatma davası nedeniyle kısa bir süre rafa kalkan yerel seçim çalışmaları yeniden başladı.

Yerel seçimlere iddialı şekilde hazırlanan DSP yönetimi de bu çerçevede çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz günlerde önce Parti Meclis'ini ardından il başkanlarını Ankara'da toplayan parti yönetimi şimdi de yerel seçim çalışmalarını örgütlemek üzere heyetler oluşturdu. Parti örgütlerini yerel seçimlere hazırlayacak heyetlerde, Parti Meclisi Üyeleri, Başkanlık Kurulu üyeleri, milletvekilleri ve eski milletvekilleri görev yapacak. Heyetler, oluşturacakları gruplarla bütün parti örgütleriyle bire bir çalışarak yerel seçimlere hazırlık yapacak.

Reklam
Reklam

Türker: "kapımız açık"

DSP'nin yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili olarak ANKA'ya açıklamalarda bulundan DSP Genel Sekreteri Masum Türker, yerel yönetimlerle ilgili seçim hazırlıklarının sürdüğünü belirtti. Türkiye'de solda ve sağda siyaset yapmak isteyen ancak kendisini dışlanmış hisseden herkese kapılarının açık olduğunu ifade eden Türker, "Partimiz sağda ve solda siyaset yapmak isteyen, yerel yönetim çalışmalarına katılmak isteyen herkese kucak açmıştır. Bizim hedefimiz Türkiye'yi kucaklayarak geniş bir yapı içinde yerel yönetimlere hazırlanmaktır. Bu konuda bazı il ve ilçelerde bazı belediye başkanlarıyla görüşmelerimiz var.

Önümüzdeki günlerde bize katılacaklar. Bazı yörelerde şu anda aday adayları çalışmalarını başlatmışlardır. Genel Merkez olarak da başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere tüm il ve ilçelerin eğitimini üstlenecek şekilde bir eğitim programı devreye sokacağız" diye konuştu.

Türkiye alternatif arıyor

Türkiye'nin alternatif yaratma gereksinimi içinde olduğunu öne süren DSP'li Türker, şunları söyledi: "Kabul etmeliyiz ki şu anda Türkiye'de bir iktidar alternatifi yoktur. Biz DSP olarak iktidar alternatifi olabilmek için, bize katılmak isteyen diğer partili arkadaşlarla birlikte geniş bir birliktelik yaratarak DSP çatısı altında siyasal mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün özellikle ulusal politikaların gündem dışına çıkarıldığı, ulusalcılığın Ergenekon tehdidi altında olduğu bir süreçte Türkiye'nin özgürlükçü ve demokratik bir siyaset anlayışına ihtiyaç vardı. DSP özgürlükçü demokrat bir parti olarak bu konuda her türlü birlikteliğe siyasal etik çerçevesinde işbirliği yapmaya hazırdır. Bizim ciddi adaylar konusunda temaslarımız devam ediyor. Bu konuda görüşmelerimiz var." (

Reklam
Reklam