Türker: “Vatandaş yoksullukla boğuşuyor”

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’de üretimin azaldığını, işsizliğin arttığını, vatandaşın “yoksullukla boğuştuğunu” belirtti.

ÇORUM (ANKA)-DSP Genel Başkanı Masum Türker işsizliğin arttığını, vatandaşın “yoksullukla boğuştuğunu” kaydederek, “Türkiye yanıyor. Bu yangın sokaklarda, caddelerde değil vatandaşın cebinde ve midesinde. İnsanlarımız işsiz. Üretim artacağına her geçen gün azalıyor. Fabrikalarımız kağıt üzerinde yüzde 67 kapasiteyle çalışıyor görünüyor ama bizim yaptırdığımız araştırmaya göre yüzde 50’nin altında kapasiteyle çalışıyor. Rakamlar üzerinde oynayan iktidar halkın derdine çare olmuyor” dedi. Hükümet’in gelirler politikasını acilen masaya yatırması ve bireylerin gelirlerini ön planda tutan politikalar izlemesi gerektiğini söyleyen Türker, “Memura ve emekliye seyyanen 230 lira zam yapılırsa ve çiftçilere de doğrudan alım yoluyla destek verilirse piyasaya para çıkar. Bu para talep yaratır, talep de istihdam yaratır. Ekonomik devinim piyasadaki yangını söndürür” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

-TÜRKİYE BİR İTHALAT CENNETİNE DÖNÜŞTÜ-

Türker, AKP iktidarında Türkiye’nin “bir ithalat cennetine” dönüştüğüne bunun da üretimi azalttığının altını çizerek, Hükümet’in düşük kur yüksek faiz politikasına derhal son vermesi gerektiğini dile getirdi. İthalat maliyetlerinin arttırılması ile üretimin de artacağını kaydeden Türker, “Hükümet bu politikayı uygulamalı kendi yandaşlarına para kazandırmaya çalışmaktan vazgeçmelidir. Bu yapılırsa halk para kazanacak, ulusal sermaye güvenceye kavuşacak” dedi

-AKP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ HALKTAN KOPUK OLDUKLARINI GÖSTERDİLER-

Türker, bir gazetecinin AKP’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu ilk Anayasa değişiklik teklifinde, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in imzasının bulunduğunun ve çıkan kriz üzerine teklifin geri çekilip yeni imzalarla tekrar verildiğinin anımsatılması üzerine, “Anayasa değişikliğini görmeden gözü kapalı teklif metnine imza atan AKP’li milletvekilleri halktan kopuk olduklarını göstermişlerdir. Sayın Şahin geçmişte peşin ödediği imzayla bunu ortaya koymuştur. Kendilerini seçen lidere sorgulamaksızın biat ediyorlar. Biat kültürü siyasette sona erdirilmelidir” karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

-YUMURTALI SALDIRIDA ŞÜPHELER AKP ÜZERİNDE YOĞUNLAŞIYOR-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a Van’da yumurtalı saldırıda bulunulmasıyla ilgili bir soru üzerine de Türker, “Biz atmadığımıza göre bölgede bir BDP bir de AKP kalıyor. BDP yalanladığına göre şüpheler AKP üzerinde yoğunlaşıyor. Hangi parti lideri olursa olsun, demokratik hakkı çiğneyen bu tür eylemleri onaylamıyoruz. Emniyet güçlerinin güvenlik gerekçesiyle çektiği görüntüler incelenirse bu eylemi kimin gerçekleştirdiği ortaya çıkar” dedi.