Türkeş, İmralı Sürecini Yalova'da Değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Yalova'da İmralı sürecini değerlendirirken "Bu görüşmelerin...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Yalova'da İmralı sürecini değerlendirirken "Bu görüşmelerin bir tarafında Recep Tayyip Erdoğan diğer tarafında bölücü başı Abdullah Öcalan vardır. Bu görüşmeleri Türkiye'nin güzel bir adasının adını koyarak örtemezsiniz" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, 23 Mart 2013 tarihinde Bursa'da yapılacak Kuruluş Mitingi'yle ilgili bilgi vermek üzere Yalova'ya geldi. Türkeş'e, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ve MHP MKYK üyeleri Hayrettin Nuhoğlu ve Mithat Türkmen de eşlik etti. İlk olarak partisinin Yalova İl Başkanlığını ziyaret eden Türkeş, MHP Yalova İl Başkanı ve partililerden ildeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra basın mensupları ile buluşan Türkeş, burada İmralı süreci ile ilgili açıklama yaptı. Sözlerine dünyanın hiçbir yerinde bir terörist başı ile görüşülerek anayasa yapılmadığını dile getirerek başlayan Türkeş, şöyle konuştu: "Türkiye'de anayasa süreci ile teröristle müzakere çakıştırılmıştır. Türkiye geçen dönem yenileştirilmiş bir anayasa yapmak için yola çıkmıştır. Ama bugün geldiği yer itibarı ile terörist başı ile müzakerenin pazarlık konusu haline getirilmiştir. Bir ülkenin anayasası orada yaşayan insanların mutlu refahlı ve çağa uygun yaşayış temin etmek için yapılır."

Reklam
Reklam

Bir terörist başı ile müzakere edilerek anayasa yapıldığının dünyada görülmediğini anlatan Türkeş, şunları söyledi: "Bu çok yanlış bir tavırdır. Türkiye, yuvarlak laflar, güzel laflar altında büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Bunu şekerle kaplayarak, Türkiye'nin güzel bir adasının adını koyarak bunu örtemezler. Bir tarafta terörist başı Abdullah Öcalan vardır. İmralı Adası yoktur. Diğer tarafta ise Recep Tayyip Erdoğan var. Yani Abdullah Öcalan ve Recep Tayyip Erdoğan görüşüp müzakere yapmaktadırlar. Bunu Türk milletinden saklayamazlar. Yuvarlak sloganlar ve ada isimleri koyarak bunun üstesinden gelmeleri mümkün değil. 'Ben görüşmüyorum memurum görüşüyor' diyorlar. İkinizin arasındaki ilişkiyi nasıl tesis ediyorsunuz o bizi ilgilendirmez. Sen bu milletin güvenini temin ettin ve bu milletin oylarıyla iktidara geldin. Şimdi bu milletten yaptığını saklayamazsın. Anayasa da değişiklik yapılacaksa bu millet yapar o değişikliği. Türkiye laik, demokratik bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı, değil yüzde 48-49 oy almak yüzde 70, yüzde 90 oy alsa bile hukukun dışında davranamaz."

Reklam
Reklam

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş daha sonra ildeki bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip esnafı gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz