Türkeş'in meclis çalışmaları kitaplaştırıldı

ANKARA (ANKA) - MHP grubu, Alparslan Türkeş'in 27 Mayıs 1960'dan 4 Aralık 1995'e kadar olan 35 yıllık Meclis çalışmalarını kitaplaştırdı.

TBMM MHP Grup Amiri Hüseyin Hüsnü Uğur tarafından derlenen kitabın önsözünü MHP Lideri Devlet Bahçeli yazdı. Bahçeli, "Türkeş'in TBMM'de yer aldığı dönemlerde özellikle demokrasi, millet ve milliyetçilik konularındaki yaklaşımları dünden bugüne Partimizin siyasal kültürünün ne kadar derin ve kapsayıcı olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirilmelidir." dedi.

MHP'nin 40'ncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında hazırlanan kitap "Başbuğ Alparslan Türkeş'in TBMM'deki Konuşmaları, Kanun Tasarısı ve Teklifleri" ismini taşıyor. Türkeş'in 27 Mayıs 1960 ve 4 Aralık 1995 tarihleri arasında TBMM çatısı altında yaptığı çalışmaları ve konuşmaları anlatan kitap Türkeş'in yaşam hikayesi ile başlıyor. Kitapta Türkeş'in, Milli Birlik Komitesi dönemi (27.05.1960- 13.11.1960), Millet Meclisi dönemi (07.11.1965-12.09.1980), Cumhuriyet Senatosu dönemi (01.04.1975-13.05.1976), ara rejim dönemi (12.09.1980 - 06.12.1983) ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Dönemindeki (06.11.1991 - 04.12.1995) gizli celse ve birleşik toplantı görüşmelerindeki konuşmaları ile kanun tekliflerine yer veriliyor.

Reklam
Reklam

-ÖNSÖZ BAHÇELİ'DEN-

Kitabın önsözünü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazdı. Bahçeli önsözünde şunları söyledi:

"Türk siyasetinin bu ‘ulu çınarı'nın nice badire ve imkansızlıklar içinden geçerek, engelleri aşarak, zorlukları bertaraf ederek bugünlere ulaşması savunduğu milli siyasetin haklılığının da bir göstergesi olarak görülmelidir. Türkeş Bey'in ‘Milliyetçi Hareket'in amacını belirlediği ve bu amaca ulaşmak için en aktif mücadeleyi sergilediği muazzam liderlik özellikleri hepimiz tarafından bilinen, şahit olunan ve övünç duyulan bir miras, geleceğe bir ışıktır. 1965 yılı seçimlerinden itibaren birçok dönem TBMM'de görev alan Rahmetli Türkeş, Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisinin, 8-9 Şubat 1969 tarihindeki Adana Kongresinde Milliyetçi Hareket Partisi adını almasıyla Türk Milletine en büyük eserini kazandırmıştır. Takip eden seçimlerde, Milliyetçi Hareket Partisinin bir kişiyle başlayan TBMM serüveni, bugün, ne mutlu ki milletimizin her kesiminin desteğiyle, büyük bir siyasal güce dönüşmüş bulunmaktadır. Türkeş Bey'in TBMM'de yer aldığı dönemlerde özellikle demokrasi, millet ve milliyetçilik konularındaki yaklaşımları dünden bugüne Partimizin siyasal kültürünün ne kadar derin ve kapsayıcı olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirilmelidir. Siyasi geçmişinde mağdur olmuş, mahkum olmuş, ama asla mahcup olmamış olan MHP'nin gelecek kuşaklara çeşitli meselelerle ilgili görüşlerinin bu şekilde ulaşması, bizim açımızdan sahip olduğumuz siyasi sorumluluğun bir parçasıdır. Yılların eskitemediği, canlılığını ve heyecanını hala muhafaza eden bu kitabın içeriğindeki düşünceler, 'Milliyetçi Hareket'in dünle bağının ne kadar sıkı ve kopmaz olduğunun bir kanıtı olarak da görülmelidir."

Reklam
Reklam