Turkish Brass Ensemble Multi Festijn’de

İZMİR (AA) -  Turkish Brass Ensemble Orkestrası, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da  20-21-22 Haziran günlerinde 8. kez düzenlenecek Multi Festijn'in açılış ve kapanış konserini verecek.

İZMİR - Turkish Brass Ensemble Orkestrası, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 20-21-22 Haziran günlerinde 8. kez düzenlenecek Multi Festijn'in açılış ve kapanış konserini verecek. Topluluktan yapılan açıklamaya göre, İzmir’in köklü sanat kurumlarının sanatçılarından oluşan Turkish Brass Ensemble Orkestrası, Avrupa’nın en büyük aile festivali olma özelliğini elinde bulunduran Multi Festijn’e davet edildi. Festivalin açılış ve kapanış konserinde genel sanat yönetmenliğini ve şefliğini Kenan Gökkaya'nın yapacağı orkestraya solist olarak İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solist Sanatçısı Derya Gönüldaş katılacak. Konserlerin sanat koordinatörlüğünü ise İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden Hikmet Çokağır yapacak. Konserlerde trompet sanatçısı Gökhan Par, Sercan Kerpiçciler, trombon sanatçısı Çetin Subaşı, Erdem Delibaş, korno sanatçısı Gülin Özsakarya, Selim Cihan Uzun, tuba sanatçısı Kenan Gökkaya ve Berke Buğra Gökkaya yer alacak. - Türklerin Avrupa'ya göçünün 50.yılı Yaklaşık 100 bin kişinin katılımının beklendiği festival, 1964 yılında çalışmak amacı ile Hollanda'ya ayak basan Türk işçilerinin 50. yılını doldurması dolayısıyla "Göçün 50. Yılı" kutlamalarına da ev sahipliği yapacak. Ayrıca Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Kültür Bakanı Jet Bussemaker ile Multifestijn’e bu yıl 50 ülkenin temsilciliklerinin katılımının sağlanacağı belirtiliyor. - Konserler, Amsterdam Rai Conference Center'de Turkish Brass Ensemble, 20 Haziran - 22 Haziran’da açılış ve kapanış konserlerini Avrupa’nın en büyük etkinlik merkezlerinden biri olan ve 1970 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nın da gerçekleştirildiği 13 bin koltuk kapasiteli Amsterdam Rai Conference Centre'da verecek. Turkish Brass Ensemble’ın Genel Sanat Yönetmenliğini ve Şefi Kenan Gökkaya, Türkiye ve İzmir'in temsil ve ifadesi noktasında Turkish Brass Ensemble’a yapılan çok önemli ve nazik daveti büyük bir onur olarak kabul ettiklerini belirterek "Bu onuru dünyanın en önemli başkentlerinden biri olan Amsterdam'da dünyanın sayılı konser salonlarından biri olan Amsterdam Rai Conference Centre da 2 konser ile taçlandıracak olmamız bizim için mutlulukların en güzellerinden biri olacaktır. Gerçekleştireceğimiz konserlerde sanatseverlere ülke müzik kültürümüzün çok seslendirilmiş önemli eserlerinin yanı sıra klasik, barok, caz müziklerinden ve etnik müziklerden oluşan çok zengin ve keyifli bir repertuvar seslendireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: