Turkish Kargo Başkanı Türk:

İZMİR (A.A) - Turkish Kargo Başkanı Ali Türk, İzmir'e kargo uçağı koyarak, ihracata destek sağlamak istediklerini söyledi.

İZMİR (A.A) - Turkish Kargo Başkanı Ali Türk, İzmir'e kargo uçağı koyarak, ihracata destek sağlamak istediklerini söyledi.

İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) düzenlenen "Turkish Kargo İzmirli İş Adamları ile Buluşuyor" toplantısında konuşan Türk, THY'nin her geçen gün büyüdüğünü, Türkiye'nin 2023 hedeflerine paralel olarak, THY'nin sorumluluklarının bilincini taşıdıklarını anlattı.

THY'nin 1936 yılında ilk hava kargo taşımasını yaptığını ifade eden Türk, "Turkish Kargo, 2000'den bu yana bağımsız bir marka olarak faaliyetlerini sürdürüyor. THY'nin 185 uçaklık filosuyla 200 noktaya direkt kargo hizmeti sunuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Turkish Kargo'nun, toplam taşınan kargo bakımından Avrupa'nın en büyük 9'uncu kargo taşıyıcısı olduğuna dikkati çeken Türk, şöyle konuştu:

"Türkiye kargo pazarının lideri olan Turkish Kargo, 2010-2011 arasında taşınan kargo açısından yüzde 23,3'lük bir artış sağladı. 2011'de taşıdığımız 385 bin 969 ton olan kargoyu, 2016 yılında 800 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz. Toplam taşınan kargo bazında dünya 31'incisi konumundayız. 800 bin ton hedefini sağladığımızda dünya devleri arasına katılacağız. Bu hedefi, ortak sinerji ile sağlayacağımıza inanıyoruz. Kargo uçaklarımız, İstanbul'dan hareket ediyor. İzmir'e kargo uçağı koyarak, ihracata her türlü desteği sağlamak istiyoruz. İzmir'in böyle bir kapasitesi olduğunu biliyoruz."

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise üretilen malın istenilen zamanda, istenilen yere ulaşmasının büyük önem taşıması nedeniyle hava kargo taşımacılığı sektörünün öneminin her geçen gün arttığını belirtti.

Havayolu taşımacılığının, hacim olarak toplam dünya ticaretinin yüzde 2'sini, değer bazında ise yüzde 40'ını oluşturduğunu ifade eden Demirtaş, "60 milyar dolarlık ürün havayolları ile taşınıyor. THY'nin kargo uçaklarının İzmir'den kalkmasını diliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: