Türkiye 16. Zeka Oyunları Yarışması başlıyor

Türkiye Zeka Vakfı’nın 16 yıldır düzenlediği Türkiye Zeka Oyunları Yarışması OYUN 2011, 9 Ekim'de başlıyor....

Türkiye Zeka Vakfı’nın 16 yıldır düzenlediği Türkiye Zeka Oyunları Yarışması OYUN 2011, 9 Ekim'de başlıyor. Yaş, cinsiyet ve eğitim gibi sınırlamalar olmadan zekâsına güvenen herkesin katılabildiği yarışma eleme, yarı final ve finalden oluşuyor. Katılımın ücretsiz olduğu OYUN 2011’e son başvuru tarihi; 11 Kasım.
Yarışmaya 9 Ekim Pazar gününden itibaren TZV web sitesindeki cevap formunu doldurarak, ya da cevap formunun çıktısını elden, mektupla veya faks ile TZV merkezine ileterek katılınabiliyor. Yarışmanın sorularını ise Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı hazırlayacak.
Yarışma, 14 yaş altı, 14-21 yaş arası ve 21 yaş üstü olmak üzere toplam üç kategoride değerlendirilecek. Eleme sınavında başarılı olanlar, 26 Kasım Cumartesi günü Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Antalya'da yapılacak olan yarı final sınavına katılmaya hak kazanacak. Yarı finalde her kategorinin ilk sekiz derecesini alan yarışmacılar, 24 Aralık Cumartesi günü Ankara’da yapılan finale davet edilecek.
Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ, TOBB ve TÜBİTAK tarafından desteklenen OYUN 2011 ile insanların düşünme alışkanları ve yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Yarışmada her yaş kategorisinin birincisine 3 Cumhuriyet altını verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz