"Türkiye

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer himayesinde "Türkiye - Avusturya

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer himayesinde "Türkiye - Avusturya Dostluk Gecesi Konseri" düzenleyecek.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Avusturya Konsolosları Mersin Toplantısı" çerçevesinde Avusturyalı sanatçılar ve MDOB sanatçıları konserde birlikte sahne alacak.

22 Mart Cuma günü saat 20.00'de ücretsiz gerçekleştirilecek konserde Avusturyalı sanatçılar Barbara Ortner, Taner Türker, Pavel Kachnov, Regina Schmallegger'in yanı sıra piyanist Julia Berk eşliğinde MDOB solist sanatçıları Bengi İspir Özdülger ve Bülent Bezdüz yer alacak.

Reklam
Reklam

Konserde Mozart, Staub, Lehar, Stolz'un eserleri seslendirilecek.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, dostluk konseriyle Mersinli sanatseverleri birbirinden değerli ve seçkin sanatçılarla buluşturacaklarını ifade etti.

Müziğin insanları bir birine yakınlaştıran bir güç olduğunu belirten Şanal, "İnsanlığın ortak lisanı olan müzik iki ülkenin sanatçılarını bir araya getirdiği gibi iki ülke insanlarını da birbirine yakınlaştıran eşsiz bir güçtür. Bu duygularla tüm sanatseverleri Türkiye-Avusturya Dostluk Gecesi Konserine davet ediyorum" dedi.

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: