Türkiye, 2013’te 33 Milyon Ziyaretçi Hedefliyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Ar-Ge Briminin 2013 Yılı Programı’ndan derlediği verilere göre,...

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Ar-Ge Briminin 2013 Yılı Programı’ndan derlediği verilere göre, bu yıl 31,8 milyona ulaşması beklenen yabancı ziyaretçi sayısı 2013’te 33 milyona çıkacak.

Verilere göre bu yıl 23,5 milyar Dolar olması tahmin edilen turizm gelirlerinin de gelecek yıl 25,4 milyar Dolar’a ulaşması hedefleniyor.

2013 yılında ise belgeli yatak sayısının 725 bin, belediye belgeli yatak sayısının ise 500 bin olarak gerçekleşeceği de belirtildi. Verilere göre, yatırım aşamasındaki kapasite de değerlendirildiğinde Türkiye 1,5 milyon yatağa ulaşacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: