Türkiye, 61 Bin 450 Suriyeliye Insani Yardım Sağlıyor

Türkiye ülkelerindeki şiddet olaylarından kaçan 61 bin 450 Suriyeliye her türlü yardımı sağlıyor.Başbakanlık Afet ve...

Türkiye ülkelerindeki şiddet olaylarından kaçan 61 bin 450 Suriyeliye her türlü yardımı sağlıyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'de bulunan Suriyelilere yönelik yardımların kesintisiz sürdüğü bildirildi.

Başbakanlık AFAD tarafından, Suriye’den gelenler için 8 çadır kent, 1 geçici kabul merkezi ve 1 konteyner kent kurulduğu hatırlatılan açıklamada, buralarda toplam 61 bin 450 Suriye vatandaşı bulunduğu ifade edildi.

Geçen yıl Nisan ayı içerisinde Suriye’de başlayan iç karışıklıklar nedeniyle, nüfus hareketlerine yönelik olarak bugüne kadar Türkiye'ye 90 binden fazla Suriye vatandaşı geldiği aktarılan açıklamada, Başbakanlık AFAD tarafından 4 ilde kurulan kamplarda bu kişilerin bir yılı aşkın süredir, her türlü insani yardım ihtiyacı karşılandığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Başbakanlık AFAD’ın gönderdiği ödenekler ile kurulan kamplarda; okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatıların yer aldığı hatırlatılan açıklamada, konteyner kent ve çadır kentlerde; Türkiye'ye giriş yapan Suriye vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edildiği dile getirildi.

14–15 Ağustos tarihlerinde bin 30 Suriye vatandaşının Türkiye'ye giriş yaptığı, 116 kişinin ise kendi istekleri ile geri döndükleri belirtilen açıklamada, "Bugüne kadar ülkemize toplam 92 bin 855 Suriye vatandaşı giriş yapmıştır. Bugüne kadar toplam 31 bin 405 Suriye vatandaşı ülkesine dönmüştür. Bugün itibariyle; Hatay’da 10 bin 931, Gaziantep’te 8 bin 236 (ben 615’i okul, yurt ve spor salonlarında), Kilis’te 14 bin 93 (bin 959’u okul ve yurtlarda), Şanlıurfa’da 22 bin 508, barındırılmaktadır. Ayrıca Kahramanmaraş’ta bin 810, Adana’da 2 bin 29 ve Osmaniye’de bin 322 Suriyeli geçici olarak yatılı okullarda misafir edilmektedir. Bu sayı toplamda 60 bin 929’u bulmaktadır. Ayrıca, 50’si refakatçi, 471’i hasta ve yaralı olmak üzere toplam 521 kişi hastanede bulunmaktadır. Hastanedekilerle birlikte ülkemizde toplam 61 bin 450 Suriye vatandaşı bulunmaktadır." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz