Türkiye, '64. Frankfurt Kitap Fuarı'na Katılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi'nin 10-14 Ekim tarihleri arasında...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi'nin 10-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Frankfurt Kitap Fuarı 2012 yılı çalışmaları kapsamında zengin içerikli bir program ortaya çıkardığını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Frankfurt Kitap Fuarı'nın 'Onur Konuğu' olarak 2008 yılında başarılı bir sunum gerçekleştiren Türkiye'nin son yıllarda kültür, sanat ve edebiyatın dışa açılımı ve tanıtımı çalışmalarında uluslararası alanda geniş yankı bulan başarılar elde ettiği belirtildi. Kazanılan ivmenin sürdürüle­bilmesi çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Ge­nel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yayıncılık sektörünü temsil eden 20'yi aşkın meslek kuruluşu ve dernek işbirliğinde oluşturulan Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi 10-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Frankfurt Kitap Fuarı 2012 yılı çalışmaları kapsamında zengin içerikli bir program ortaya çıkardığı bildirildi. Açıklamada, "Türkiye ulusal standı bu yıl 48 metrekaresi çocuk kitapları bölümünde yer almak üzere top­lam 350 metrekarelik bir alanda yer alacak. Stantlarda 200 civarında yayınevimizin 3 bine yakın kitabı sergilenecek. Fuar süresince ulusal stantta 21 yayınevi, çocuk yayınları standında 8 çocuk ve gençlik edebiyatı yayıncısı kendilerine ayrılan sergi ve görüşme ünitelerinde eserlerini tanıtacak ve telif görüşmeleri gerçekleştirecek" denildi.

Reklam
Reklam

Bu yıl fuara katılımları desteklenen 7 telif ajansının özellikle Türk yazarlarına, yayıncılarına ve çevirmenlerine yeni dış bağlantılar kuracağı bildirilen açıklamada, Türk edebiyatı ve yazarlarının dışa açılımına destek verileceği ve bu çalışmaların en büyük bileşenlerinden biri olan TEDA Çeviri Destek Programına büyük katkı sağlanacağı kaydedildi. Ulusal Komite tarafından hazırlanan program çerçevesinde fuar ala­nında paneller, söyleşiler ve bir Türk mutfağı gösterisinden oluşan 5 etkinlik ve bir sergi gerçekleştirileceği belirtilerek, "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kültür sanat alanındaki çalışmalarını başarılı bir şekilde yurt dı­şındaki fuarlara taşıyan İstanbul Ticaret Odası da Türkiye Ulusal Orga­nizasyon komitesinin çalışmalarına destek vererek sektörel katılımın güçlendirilmesine katkıda bulunacak. İTO 100 metrekarelik bir alanda hem yayınlarını sergileyecek, hem de yayıncı üyelerini destekleyecek çalışmalar yapacak" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TEDA kitapları bölümünde, bu çeviri destek programının başladığı günden bu yana basılan tüm kitapların kapak kolajından oluşan bir de sergi yer alacak ve yine bu alanda bir yandan TEDA kapsamında farklı dillerde basılmış bir çok kitap sergilenirken bir yandan da bu program çerçevesinde Türkiye’den eserleri kendi dillerinde yayınlamak isteyen bir çok yabancı yayınevi ile profesyo­nel görüşmeler yapılacak.2012 Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı Türkiye etkinlikleri kapsamında yazarlar, yayıncılar ile çocuk çizerlerini tanıtan kataloglar ile ülkemiz­den birçok farklı kültürel öğe ile sanat ve edebiyatımızı ve ayrıca Türk yayıncılık hayatını tanıtan çok sayıda kitap, broşür ve tanıtım malzemesi de profesyonel ziyaretçilere ve hafta sonu fuarı ziyaret edecek halka sunulacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: