Türkiye-AB Diyaloguna ’sivil Toplum’ Ilgisi

Sivil toplum örgütleri, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üye ve aday ülkeler ile iletişimini ele aldı....

Sivil toplum örgütleri, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üye ve aday ülkeler ile iletişimini ele aldı. İstanbul‘da bir araya gelen derneklerin idarecileri, topluma eğilen teşekküllerin diyalogunu artırması temennisinde bulundu.

AB Bakanlığı tarafından 2004’te başlatılan Sivil Toplum Diyalogu, sivil toplum örgütlerini Sabancı Müzesi’nde buluşturdu. Avrupa ve Türkiye’den derneklerin önerilerinin tartışıldığı toplantıya AB Bakanlığı’ndan Dr. Mehmet Cangir ve Dr.Bülent Özcan katıldı.

AB Türkiye Delegasyonu Erwan Marteil’in de bulunduğu toplantıda söz alan Dr. Bülent Özcan “Sivil Toplum Diyalogu‘ndan evvel birtakım projelerde sivil toplum örgütlerinin gerek birbirleri ile gerek kamu otoriteleri ile iletişimi artırmaya odaklanmaları gerekiyor.” dedi. Özcan, hibe programlarının güçlendirilmesine de değinerek, www.csdproject.net web sayfasının tıklanmasını önerdi.

Reklam
Reklam

Toplantının soru cevap bölümünde sivil toplum örgütlerinin şikayet ile önerileri dillendirildi. Derneklerden proje ortaya koymaları ve yönlendirmeleri talep edildi. Topluma eğilen sivil toplum örgütlerinin bağlarını artırması temennisinde bulunuldu.

Toplantıda mesajı okunan AB Bakanı Egemen Bağış, şunları ifade etti:

“AB Bakanlığı tarafından devreye alınan Sivil Toplum Diyaloğu kapsamında yürütülen ‘Tarım-Balıkçılık’ ve ‘Kültür-Sanat’ hibe programları sayesinde bu alanlarda faal dernek ve vakıflar ile belediye, oda ve üretici kooperatifine projelerini hayata geçirme imkanı sunduk. Bu hibe programlarında sahne sanatlarından kültürel mirasa, organik tarımdan balıkçılığa kadar farklı konularda uygulanan projelerle iyi uygulamaların paylaşımı ve diyalog geliştirilmesi bakımından hayati önemde etkinliklerde bulunuldu. 2012 itibariyle uygulama safhası tamamlanan Sivil Toplum Diyaloğu II hibe programı kapsamında elde edilen başarı öykülerinin bir araya getirildiği kitaplar, AB ile diyalog geliştirme ve deneyim paylaşımı hedeflerimize başarıyla ulaştığımızın da önemli bir emaresidir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: