Türkiye-Afrika Medya Forumu sona erdi

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün organizasyonu ve African Media Initiative (AMI)’in desteğiyle Ankara’da düzenlenen...

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün organizasyonu ve African Media Initiative (AMI)’in desteğiyle Ankara’da düzenlenen 'Türkiye-Afrika Medya Forumu' sona erdi. Afrika Birliği üyesi 54 ülkeden 280 medya mensubunun katılımıyla gerçekleştirilen ve iki gün süren etkinlikte, Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ilişkilerin, medya, ekonomi, ticaret ve kültürel boyutu tüm detaylarıyla değerlendirildi.

Forumun ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, ortak ve paralel oturumlar şeklinde gerçekleştirilen çalışmalarda medya mensupları tarafından dile getirilen görüşlere yer verildi.

Reklam
Reklam

Bildirgede, Türkiye-Afrika ilişkilerinin siyasi ve ekonomik boyutuna paralel olarak medya alanında daha kapsamlı işbirliği kurulması ve medya mensuplarının buluşacağı platformların oluşturulması hususları yer aldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, forum sonunda bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Arınç, Türkiye’nin, ekonomik ve sosyal yapısı, dış politikası, Afrika ile ilişkileri ve medya alanında yapılacak işbirliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin yönelttiği soruları cevaplandırdı.

Forumun tamamlanmasının ardından İstanbul’a geçen konuk Afrikalı gazeteciler, tarihi ve turistik yerleri ziyaretini kapsayan bir programa katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: