Türkiye-Afrika Ortaklığı Konferansı İstanbul'da düzenlenecek

“Türkiye-Afrika Ortaklığı Bakan Düzeyinde Gözden Geçirme Konferansı”, 2008 tarihli Birinci Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi’nde kabul edilen...

“Türkiye-Afrika Ortaklığı Bakan Düzeyinde Gözden Geçirme Konferansı”, 2008 tarihli Birinci Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi’nde kabul edilen İstanbul Deklarasyonunda öngörülen izleme mekanizması çerçevesinde, 15-16 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; toplantıya, 54 Afrika ülkesinin Dışişleri Bakanları, ilgili Bakanları, Bakan Yardımcıları ile başta Afrika Birliği olmak üzere BM, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Ligi gibi uluslararası ve bölgesel örgütlerin temsilcileri ve büyükelçiler ile üst düzeyli yöneticiler katılacak.

Reklam
Reklam

Toplantının Türkiye-Afrika işbirliği bağlamında 2008’den bugüne kaydedilen gelişmeler ve önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerin bütün yönleri ile ele alınması için bir fırsat teşkil edeceği, toplantı sonunda bir ortak bildirinin kabul edilmesi öngörüldüğü belirtildi. Konferans marjında ayrıca, TUSKON tarafından 7. Türkiye-Afrika Ticaret Köprüsü Toplantısı düzenlenecek.

AFRİKA'DAKİ BÜYÜKELÇİLİKLERİN SAYISI 38'E YÜKSELECEK
Bakanlık açıklamasında, "Afrika ülkeleri ile gelişen ilişkilerimiz, ülkemizin Ocak 2008’de Afrika Birliği tarafından “stratejik ortak” ilan edilmesi ve 2008 Zirvesi ile uzun vadeli, sürdürülebilir bir işbirliği perspektifi kazanmıştır. Son olarak Mogadişu ve Banjul Büyükelçiliklerimizin faaliyete geçmesi ile birlikte Afrika’daki Büyükelçiliklerimizin sayısı 27’e yükselmiştir. Çad, Nijer, Gine, Burkina Faso, Namibya ve Gabon’da açılacak Büyükelçiliklerimizle birlikte 2012 yılında Büyükelçiliklerimizin toplam sayısının 33’e ulaşması öngörülmektedir." denildi.

Açıklamada, "Türkiye; Afrika devletleri ve Afrika’daki bölgesel örgütlerle ilişkilerini, her alanda, gerek ikili gerek çok taraflı platformlarda, karşılıklı yarar ve ortaklık anlayışı temelinde ve çok boyutlu dış politikasının bir gereği olarak ileri götürmeye kararlıdır." ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz