Türkiye, Afrika’da en az gelişmiş 48 ülkenin kalkınmasına destek verecek

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Türkiye’nin az gelişmiş Afrika kıtasının 48 ülkesiyle İstanbul’da daha...

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Türkiye’nin az gelişmiş Afrika kıtasının 48 ülkesiyle İstanbul’da daha önce bir araya geldiğini hatırlatarak, “Türkiye bu görüşmeler sonrasında 48 ülkenin gelişmesine fırsat tanımak amacıyla projeler sunup bu projeleri gelecek 10 yıl içerisinde hayata geçirilmesine fırsat sunacak.” dedi.
Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Genç Sanayici ve İşadamları Derneği(GESİAD)’nin düzenlediği programa katılarak burada işadamlarına hitap etti. Türk milletinin 21. yüzyılda kendisine geldiğini ve bu cihanda 600 yıllık egemen olan topluluğun mirasçıları ve torunları olduğunu gösterdiğini belirtti.
Öksüzkaya, bu doğrultuda Türkiye’nin büyük sorunlar yaşayan ve dünyanın az gelişmiş 48 ülkenin yer aldığı Afrika kıtası ülkelerine yardım elini uzattığını ifade etti.
Öksüzkaya, şöyle devam etti: “Devlet olarak Afrika’nın, kara kıtanın o makûs tarihine ‘birazda yardımcı olalım’ diyerek, elimizden gelen katkıyı yapıyoruz. TİKA, Kızılay ve Kimse Yok Mu gibi dernekler aracılıyla Türkiye acil bir şekilde Somali’ye yardım elini uzattı. 20 yıldır hiçbir devlet adamı Somali’ye gitmemiş. İç savaşların yoğun olduğu ve hastalıklarla boğuşan insanların olması, terörün odağı bir ülke olmasından dolayı hiçbir devlet adamı cesaret ederek buraya gitmemiş. Ta ki 18 Ağustos tarihine kadar. Başbakanımız bu tarihte oraya gitti. Başbakanımız diyor ki, ‘Oradaki, Somali’deki aç insanlara yardım elini uzatmalıyız. Biz bunu insanlık vazifesi olarak yapmalıyız. İnsanlığımız gereği olarak yapmalıyız. Sembolik olarak oraya gitmemiz gerekiyor.”Dünya liderlerine örnek olacak şekilde gitti, bakanları ile işadamlarıyla birlikte orada ne yapılması gerektiği ile ilgili talimatını verdi. Uçaklar ar arda gitti. Orada geçici hastane açıldı. Bu kalıcı bir hastane olması için çalışmalar yapılıyor. Yardım için imkânlar seferber edildi.”
"Türk milleti tarihinde hiçbir zaman sömürmemiştir." diyen Öksüzkaya, “Türkiye, Türk milleti kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Ama kara kıtanın tarihine bakıldığında kendilerini medeni olarak gösteren ülkelerin bu kıta ülkelerini yıllar yılı sömürdüğünü görüyoruz. Ama inşallah biz orada yeni bir iş başlatacağız. Başbakanımızın öncülüğünde bu kıtanın 48 tane en az gelişmiş ülkelerle toplantı İstanbul’da yapılmıştı. En az gelişmiş 48 ülkeye proje sunarak onların gelişmelerine katkı bulunacağız. Türkiye gelecek 10 yılda projelerine destek verecek. Bunu taahhüt etti. Millet olarak bizim özelliğimiz budur.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz