"Türkiye AKP'ye alternatif çıkaracaktır"

Ankara - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin, AK Parti'ye karşı alternatifini çıkaracağını, bunun, siyasi parti kimliğini aşan, ulusal ve toplumsal niteliği olan bir alternatif olacağını ifade ederek, bugüne kadar oy kullanmayanları sandığa gidip, ülkeye sahip çıkmaya çağırdı.

Laiklik ile demokrasinin, birbirinin anti-tezi olmadığını belirten Baykal, bugüne kadar laikliği, demokrasi sınavına sokmadıklarını ancak hükümetin bunu yapmaya çalıştığını savunarak, bu sınavdan laiklik ve demokrasinin el ele çıkacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Demokrasi adına etkinlik noktasına gelenlerin, demokrasi adına laikliği tahrip etmeye kalkmalarının, toplumun huzuruna katkı sağlamayacağını belirten Baykal, "Başbakan zannediyor ki 'toplum, laikliği sahiplenirse ben yenilirim.' Kendisini öylesine laikliğe karşıt bir konuma yerleştirmeye başladı ki... Laikliğin toplum
tarafından sahiplenilmesi, Başbakanın yenilgisi haline dönüşecek. Bu kaygı, telaş içine girdi. Laiklik ve demokrasi el ele kazandığı zaman hiç kuşku yok, Başbakan kaybetmiş olacaktır. Ama Başbakan üzülmesin, siyasi mücadeleyi kaybedecektir ama demokratik hukuk devleti anlayışı içinde Başbakan ve partisi, varlığını sürdürme şansını elde edecektir" dedi.

Başbakan'ın, "Kocatepe, Türkiye değildir" dediğini ifade eden Baykal, "Kendine o kadar güveniyorsan, yap seçimi, seçimde yine cumhurbaşkanı seçecek çoğunluğu sağla, seç de görelim bakalım... 'Ben de farkındayım, onu tehlikeye atmam.' 'Millet şudur, budur.' Sana ne? Sen milletin mütevazı bir parçasısın. Oradaki yüz binler, bu milletin, en az senin kadar saygıdeğer bir parçası" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Baykal, toplumun cumhuriyete sahip çıktığını, bundan mutluluk duymak gerektiğini belirterek, "Bunu bir gerginlik vesilesi, 'toplumu bölüyorlar' suçlamasına dayanak yapmak, çok yanlıştır. Başbakan'ın, halkla birlikte cumhuriyete sahip çıkanların arasında somut olarak yer tutması lazım" dedi.