Türkiye alev alev

Türkiye'nin bir çok bölgesinde orman yangınları çıktı. İstanbul, Ankara, Antalya, Edirne ve Muğla'da çıkan orman yangınlarında yüzlerce hektar ormanlık alan yok oldu.

Yüzlerce hektar ormanın yanı sıra bir çok hayvan da telef oldu.

Sultanbeyli'nde çayırlık alanda saat 13.00 sıralarında çıkan yangın ormana sıçradı. Yangın söndürme çalışmaları Bursa'dan gelen iki helikopterin de desteğiyle havadan ve karadan devam ediyor.Çalışmalara vatandaşlar da katıldı. Yangının henüz kontrol altına alınamadı.

Muğla'nın Dalaman ilçesine bağlı Kayabaşı köyü yakınlarında sabah saat 09.00 sıralarında ziraat arazisinde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı.

Reklam
Reklam

Yangın söndürme çalışmalarına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden 20 arazöz 2 dozer ve 200 orman işçisi karadan, 4 helikopter ve 2 uçağın da havadan katılıyor.

Marmaris Bördübet koyunda çıkan orman yangını ise saat 12.25'te başladı.Amazon koyunda başlayan orman yangınında şu ana kadar yaklaşık 15 hektar kızılçam ormanının kül oldu.

Marmaris'te başlayan yangına 2 uçak, 7 helikopter, 15 arazöz, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı itfaiye, asker ve arazözler, 250 orman yangın işçisi ve vatandaşlar katılıyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Küçükaltıağaç köyü yakınlarındaki ormanlık alanda saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Anız yakma nedeniyle çıkan yangın çam ormanına sıçradı. Yangına orman yangın ekipleri ve çevre itfaiye araçlarının yanı sıra bir helikopter ve 2 uçakla müdahale ediliyor. Rüzgarın da etkili olduğu alanda yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Beşkonak mevkiinde ve Ankara'da Oran Sitesi'nde bulunan ormanlık alanda başlayan yangınlar kontrol altına alındı. Antalya'da 460, Ankara'da ise 300 dönüm ormanlık alan yok oldu.

Reklam
Reklam