“Türkiye, anahtar rol oynadı”

Kocnancic, Türkiye'nin İran sorunu konusunda anahtar rol oynadığını kaydetti.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Maja Kocnancic, İran’ın nükleer yakıt takasına ilişkin Tahran’da İran ile Türkiye ve Brezilya arasında imzalanan anlaşmanın detaylarını beklediklerini belirtirken, anlaşmanın Uluslararası Atom Enerji Ajansının raporuyla uyumlu olup olmadığına bakmak gerektiğini ifade etti. Sözcü, Türkiye'nin İran sorunu konusunda anahtar rol oynadığını da söyledi.

Sözcü Maja Kocnancic, ABHaber’e yaptığı açıklamada AB’nin, anlaşmanın detaylarını beklediğini belirtti. Türkiye’nin İran sorunu konusunda anahtar bir rol oynadığını kaydeden Sözcü, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, AB Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Chatherine Ashton’in İran konusunda sürekli temas halinde olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

“Viyana’daki Uluslararası Atom Enerji Ajansının raporuyla Tahran’da varılan anlaşmanın birbiriyle uyumlu olup olmadığına bakmak gerekir” diyen Kacnancic, Türkiye'nin soruna barışçı yönde çözüm bulma çabalarını olumlu bulduklarının altını çizdi.

-ANLAŞMA MADRİD'DEKİ AB-LATİN AMERİKA ZİRVESİNDE GÖRÜŞÜLECEK-

Konunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yarın Madrid’de yapılacak olan AB-Latin Amerika ve Karayip Zirvesi’nde de taraflarca görüşülmesinin beklendiğini ifade eden Sözcü, İran’daki nükleer sorunun hala ortada olduğunu, İran’ın bu konuda son zamana kadar yapıcı davranmadığını kaydetti.(ANKA)