Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, internet düzenlemesine ilişkin, "Burada, bal gibi de buz gibi de düşünce sansürlenmektedir. İnternete dokunulmaktadır" dedi.

Türkiye Barolar Birliği dediği, dünyanın dediği, demokratik devletlerin dediği. İşte bunu birlikte yapalım' demektir. Yapmazsa, yapılmazsa, hodri meydan sandık orada. Yapmayanı siyaseten sorumlu tutmalılar. Krizden fırsat çıkarmak budur. Şahıslar, partiler adına değil, yurttaşlar adına." - "Türkiye'de ilk defa çift başlı ceza yargı sistemine son veren bir teklif" Feyzioğlu, TBMM'ye bir yasa teklifinin geldiğini aktararak, şunları kaydetti: "Bu, Türkiye'de ilk defa çift başlı ceza yargı sistemine son veren bir teklif. Hem özel görevli mahkemeleri kapatıyorlar hem de terörle mücadele mahkemelerini kapatıyorlar. Artıdır. Tutuklamanın şartlarını zorlaştıran bir iki ifade geliyor. Avukatların en büyük derdi olan soruşturma sırasında dosyayı görme kısıtlamalarını tamamen kaldıran bir madde var. Tabii ki Barolar Birliği Başkanı olarak 'yapmayın' diyecek değilim. Başka ne yapıyorlar? Mal varlığına konulan tedbirleri zorlaştırıyorlar. Yurttaşların mal varlıklarına tedbir konulmasını zorlaştıran kanun teklifi maddesini destekliyoruz. Çünkü bu insan siz de olabilirsiniz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: