Türkiye Baroları Kadın Komisyonları Bursa’da toplandı

Türkiye Baroları Kadın Komisyonları (TÜBAKKOM) 11. Dönem 1. Genel Üye Toplantısı, Bursa Barosu’nun ev sahipliğinde...

Türkiye Baroları Kadın Komisyonları (TÜBAKKOM) 11. Dönem 1. Genel Üye Toplantısı, Bursa Barosu’nun ev sahipliğinde Kervansaray Termal Otel’de yapıldı.
Toplantının açılışında konuşan Bursa Barosu Başkanı Avukat Zekeriya Birkan, dünya nüfusunun yüzde 50’sini oluşturan kadınların, iş gücünün de üçte ikisini oluşturduğunu söyledi. Bu oranlara karşın karar alma mekanizmaları ve politikada kadınların yeterince temsil edilmediğini vurgulayan Birkan, şunları söyledi: "Maalesef dünyadaki kadınların üçte biri şiddet görüyor. Türkiye’de erken evlilikler, töre ya da namus adı altında işlenen kadın cinayetleri, kadına yönelik her türlü şiddet ve cinsiyet ayrımcılığı gerek medya, gerek yargısal alan, gerekse de sosyal ilişkilerde sık sık karşımıza çıkıyor. Bu şartlar altında sizlere daha fazla görevler düşüyor."
Negatif ayrımcılığın olmadığı, kadınların şiddet görmediği, tecavüze uğramadığı bir dünya dilediklerini kaydeden Birkan, komisyon üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Türkiye genelindeki 36 baronun Kadın Hukuku Komisyonu başkan ve üyelerinden oluşan avukatların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kadına karşı şiddeti önleme konusunda imzalanan Avrupa (İstanbul) Konsey Sözleşmesi’nin TBMM’de kabulüne ilişkin yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
Anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda, kadına pozitif ayrımcılık sağlanması yönünde Anayasa çalışmalarına katkıda bulunmak üzere ele alınacak yöntem ve teknikler de tartışıldı. Evli kadının sadece kızlık soyadını kullanabilmesi için yapılacak faaliyetlerin belirlendiği TÜBAKKOM 11. Dönem 1. Genel Üye Toplantısı’nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çalışmaları da gündeme getirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz