Türkiye, Batı Şeria'da İsrail Üniversitesi Kurulmasını Kınadı

Türkiye, İsrail’in, Batı Şeria’da, uluslararası hukuka aykırı şekilde inşa edilmiş bulunan “Ariel College” adlı eğitim...

Türkiye, İsrail’in, Batı Şeria’da, uluslararası hukuka aykırı şekilde inşa edilmiş bulunan “Ariel College” adlı eğitim kurumunun üniversite statüsüne çıkartılmasına onay vermesini esefle karşıladı ve şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sözkonusu karar, Batı Şeria’da ilk defa yerleşik bir “İsrail” üniversitesi oluşturulması bakımından kaygı vericidir." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü tüm yerleşim faaliyetleri uluslararası hukukun ihlalidir. İsrail’in bu faaliyetlere kurumsal unsurları da eklediği görülmektedir. İsrail’in tüm bu faaliyetleri barış sürecinin canlandırılmasını engellemekte ve iki devletli çözüm vizyonunu ciddi biçimde tehlikeye atmaktadır. Bu çerçevede, uluslararası toplum İsrail’in işgal altındaki bölgelerin statüsünü değiştirmeye yönelik çabalarının hiçbir şekilde kabul görmeyeceğini kararlılıkla ortaya koymalıdır."

Reklam
Reklam

Açıklamada şöyle denildi: "İsrail’in uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarına uygun hareket etmesini ve iki devletli temelde adil bir barış kurulmasına engel teşkil eden faaliyetlerden vazgeçmesini önemle bekliyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz