Türkiye Beyazay Derneği Onursal Başkanı Ali Rıza Soyaslan:

Dizi ve sinema filmlerinde engellilerin de rol almasını isteyen Türkiye Beyazay Derneği Onursal Başkanı Ali...

Dizi ve sinema filmlerinde engellilerin de rol almasını isteyen Türkiye Beyazay Derneği Onursal Başkanı Ali Rıza Soyaslan, “Bu sayede engellilerin özgüvenleri ve kişisel gelişmeleri artacaktır” dedi.

Engelliler konusunda yaptığı çalışmalarla sık sık gündeme gelen Beyazay Derneği, engellilerin özgüvenlerinin artması için yeni çalışmalara başlıyor. Derneğin onursal başkanı Ali Rıza Soyaslan, yaptığı yazılı açıklamayla yeni dönem dizi ve sinema filmlerinde engellilere de yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Soyaslan, “2012-2013 yeni dönem dizi ve sinema çekimlerinde yönetmenler engellilere de fırsat vermelidir. Engellilerden başarılı dizi ve sinema karakterleri oluşturularak engellilerin özgüven ve kişisel gelişimlerinin kazanımlarına katkı da bulunulabilir. Bunun için Türkiye’de aktif başarılı sinema ve dizi yönetmenlerine dizi-sinema çekimlerinde yetenekli engellilerin de yer almalarını içeren tavsiye mektubu göndereceğiz. Engellilerin de dizi ve sinemalarda aktif yer alarak topluma hizmet ve katkıda bulunmaları sağlanabilir. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde bedensel engelli “Erhan” rolü oldukça başarılıdır. Örnekler çoğaltılabilir. Toplum engellilere sosyal hayatın her kademesinde yer verirse engellilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunabilir ve engellileri topluma hizmet eder pozisyona getirebilir. Başarılı engelli sinema ve dizi karakterleri sağlanırsa onları izleyen engellilerin “Allah’ın izniyle bende yeteneğime göre hayatın farklı alanlarında başarılı olabilirim” bilinci yerleşebilir kanaatindeyiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: