Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Çapa:

Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, Türkiye'nin binicilik sporu açısından istenilen seviyede olmadığını bildirerek, "Binicimiz var ama atımız yok" ifadesi kullandı.

Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, Türkiye'nin binicilik sporu açısından istenilen seviyede olmadığını bildirerek, "Binicimiz var ama atımız yok" ifadesi kullandı.

Adana Atlıspor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa'nın, Adana'da düzenlenen federasyon yönetim kurulu toplantısında, binicilik sporuyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

Biniciliğin ata sporu olmasına rağmen bu spor dalında Türkiye'nin Avrupa'da ikinci bölge konumunda olduğuna işaret eden Çapa, ülkenin bu konuda 'bir numara' olabilmesi için biniciliğin bir ekonomi haline gelmesi gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

500 milyon nüfusa sahip Avrupa'da yaklaşık 25 milyon kişinin binicilikten ekmek yediğine dikkati çeken Çapa, "Dolayısıyla orada daha başka imkanlar var. Sponsorlar, yetiştiricilik var. Almanya, Hollanda, Fransa ve İrlanda gibi çok büyük at yetiştiricisi ülkeler var. Yetiştirilen atlar o kadar değerli ki, kriz dönemlerinde dahi inanılmaz fiyatlara satılıyor. Bizim binicimiz var ama atımız yok" ifadeleri kullandı.

-Türk atı engel atlama atı olarak yetiştirilecek-

Çapa, Mahmudiye ve Karacabey arasında kalan bölgede Türk spor atını, engel atlama atı olarak yetiştirme noktasında çalıştıklarını da bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile bir araya gelip bu konuda görüştüklerini anlatan Çapa, şöyle devam etti:

"Sayın bakanımız bu projeyi önemsiyor. Gerekli adımların atılabilmesi noktasında TİGEM Genel Müdürlüğü'ne talimat verdi. Tüm bu gelişmeler de bizi ümitlendirdi. Proje kapsamında Fransa'dan veteriner getirdik. Bu veterineri aynı zamanda da projenin başına getirmeyi de düşünüyoruz. 3-4 yıllık zaman diliminin ardından Türk spor atları, açık arttırmalardaki yerini alacağı gibi kalitesi ile de öne çıkacak. Binici yetiştirme çalışmalarına da önem veriyoruz. 'Pone' için önemli projemiz var. Büyük ve orta sınıf yarışmalarına 'Poni' kategorisini de ekleyeceğiz. Bu da önemli bir adım olacak. Türkiye'de binicilik okulu olmaması da sıkıntı. Erzurum'da 'Binicilik Okulu Projesi' var. Böylelikle Anadolu'daki çocuklara binicilik eğitimi vereceğiz."

Reklam
Reklam

Çapa, uluslararası başarı için İstanbul'da binicilik ve kamp merkezlerinin olmasının önemine değinerek, engellilerin hipoterapi rehabilitasyon atları ile iyileştirilmesi için büyük bir holdingle görüşme yaptıklarını da kaydetti.

Muhabir: Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: